Trumpa podrobili testovaniu, jeho duševný stav je vraj v poriadku

TA3 SITA
17.1.2018 06:44

Zdravotný stav amerického prezidenta Donalda Trumpa je vynikajúci. Oznámil to lekár Bieleho domu Ronny Jackson, na základe testov, ktorým sa prezident podrobil ešte minulý týždeň. Urobil tak v čase, keď na verejnosť vyšla kontroverzná kniha, v ktorej sa spochybňuje Trumpove duševné zdravie.

Americký prezident Donald Trump prešiel "nadmieru dobre" testami kognitívnych funkcií, ktoré prekvapivo podstúpil minulý týždeň. Uviedol to jeho lekár Ronny Jackson, podľa ktorého dosiahol perfektné výsledky v testoch na odhalenie predčasnej straty pamäte a ďalších nedostatkov poznávacích funkcií. Trump síce podľa lekára trochu pribral - pri výške 190 centimetrov váži vyše 108 kilogramov, inak je však zdravie 71-ročného prezidenta aj po fyzickej stránke "výborné". Podľa lekára je preto veľmi pravdepodobné, že dokončí svoje funkčné obdobie bez komplikácií.

Trump sa minulý týždeň podrobil prvej zdravotnej prehliadke od svojho nástupu do Bieleho domu. Absolvoval ju v piatok vo vojenskej nemocnici Waltera Reeda v Bethesde v štáte Maryland. Vyšetrenie trvalo približne tri hodiny. Prezident lekársku prehliadku podstúpil po tom, ako sa v nedávno vydanej knihe o ňom objavili tvrdenia, že nie je mentálne spôsobilý vykonávať svoju funkciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok