Desiata etapa Dakaru bola chaotická, Svitko utrpel pád

TA3 TASR
16.1.2018 23:02

Slovenský pretekár Štefan Svitko na motocykli KTM obsadil v chaotickej 10. etape 40. ročníka Rely Dakar podľa predbežných výsledkov 21. priečku. Za víťazným Rakúšanom Matthiasom Walknerom (KTM), ktorý sa dostal aj na čelo priebežného poradia, zaostal o 59:48 minút. V celkovom poradí by mal klesnúť na ôsme miesto.

Utorňajšia argentínska etapa viedla zo Salty do Belénu, spojovacia časť merala 424 km, meraný úsek 373 km, pričom bol rozdelený na dve časti. Svitko odštartoval ako piaty, v úvode sa držal na tretej priečke, po prvých štyroch prejazdových bodoch na piatej a na konci prvej časti špeciálu bol siedmy.

Druhá časť však poriadne zamiešala poradím. Najprv v nej zablúdili Antoine Meo, Toby Price a Kevin Benavides, ku ktorým sa zanedlho pridali aj Joan Barreda, Ricky Brabec i Svitko, ktorý navyše utrpel aj pád. Tejto skupine nakoniec neostávalo nič len sa vrátiť späť na štart druhého meraného úseku a stratili množstvo času. Naopak, Matthias Walkner a Adrien Van Beveren našli správnu cestu a išli si po triumf v etape.

Veľkú smolu však mal v závere doterajší celkový líder Van Beveren, asi tri kilometre pred cieľom mal ťažký pád a ako informovala oficiálna stránka podujatia, zlomil si kľúčnu kosť a poranil si aj hrudník a chrbticu. Tohtoročný Dakar sa tak pre neho skončil. Triumfoval tak Walkner pred čílskym jazdcom Pablom Quintanillom (+11:35 min) a Španielom Gerardom Farresom Guellom (+16:21).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok