Najväčší spišský zamestnávateľ napokon súhlasil s kompromisom

TA3 TASR
16.1.2018 13:05

Na rokovaní sa podarilo vedeniu spišskonovoveského Embraca a odborárom z Odborového zväzu KOVO dospieť k predbežnej dohode o mzdových otázkach v rámci kolektívnej zmluvy. Informovala o tom Emília Gondeková zo spoločnosti Embraco Slovakia s tým, že kvôli komplexnosti celej kolektívnej zmluvy sa v súčasnosti ešte dolaďujú niektoré detaily.

Najväčší spišský zamestnávateľ napokon súhlasil s kompromisom
TASR

Podpis zmluvy sa očakáva v najbližších dňoch, podrobnosti zverejní zamestnávateľ hneď po odkomunikovaní výsledku zamestnancom. Predbežnú dohodu potvrdil aj predseda základnej organizácie OZ KOVO Juraj Hojnoš s tým, že kolektívna zmluva by mala byť podpísaná v piatok 19. januára.

"Vedenie urobilo posun smerom k 13. a 14. platu a dohodli sme sa aj na navýšení miezd. Tam došlo ku kompromisu, vzali sme to, čo nám zamestnávateľ ponúkal predtým. Ďalšie detaily nebudem teraz konkretizovať, až keď dôjde k samotnému podpisu kolektívnej zmluvy," uviedol Hojnoš.

Kvôli nepriaznivému vývoju pri vyjednávaní podmienok kolektívnej zmluvy boli pracovníci tohto najväčšieho zamestnávateľa na Spiši v štrajkovej pohotovosti od 8.1. a nevylučovali ani vstúpenie do ostrého štrajku. S vedením absolvovali viac ako dve desiatky kôl rokovaní na prelome rokov 2017 a 2018. Podobný problém riešili u tohto výrobcu kompresorov a kondenzačných jednotiek aj pred rokom, vtedy pracovníci firmy zorganizovali kvôli nízkym mzdám aj protestný pochod.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok