Sľuboval pomstu za smrť šéfa bankomatovej mafie, teraz ho obvinili

TA3 SITA
16.1.2018 10:54

Obžalobu pre prečin útoku na verejného činiteľa si na Okresnom súde v Trnave vypočul Matúš Š. zo Serede, ktorý sa trnavským policajtom vyhrážal zabitím. Stalo sa tak vlani v polovici decembra v obci Opoj, kde počas služobného zákroku policajti zastrelili údajnú hlavu "bankomatovej mafie“ Jána Golisa.

Sľuboval pomstu za smrť šéfa bankomatovej mafie, teraz ho obvinili
PZ

Narážali do vozidla hliadky

Podľa obžaloby Matúš Š. prišiel na miesto udalosti a z čiernej audiny vykrikoval na policajtov, že sú vrahovia a že by ich mali postrieľať. O niečo neskôr kričal, že za jedného zastrelí desiatich policajtov. Obvinený obžalobu odmietol s tým, že sa nikomu nevyhrážal zabitím, ani ublížením na zdraví. Súd počas pojednávania vypočuje všetkých policajtov, ktorým sa podľa obžaloby 26-ročný muž zo Serede vyhrážal.

Polícia dostala 15. decembra v skorých ranných hodinách oznámenie, že dvaja muži v kuklách sa v obci Opoj v Trnavskom kraji pokúšajú ukradnúť auto. Na miesto vyrazila policajná hliadka z obvodného oddelenia PZ v Trnave, ako aj hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky. Po príchode policajtov na miesto maskovaní muži nasadli do svojho auta značky Audi, pričom do vozidla prvej z hliadok narážali z cieľom vytvoriť si únikovú cestu.

Vyhrážal sa zabitím

To sa im aj podarilo, následne ich však zablokovala hliadka PMJ. Do tej muži na audine takisto narážali a podarilo sa im odtlačiť aj druhé policajné auto. To však už obe hliadky spustili na auto páchateľov streľbu. Martin K., ktorý bol spolujazdcom, si po vystúpení z auta ľahol na zem s tým, že sa vzdáva, Ján Golis sa ešte pokúsil preskočiť živý plot pri aute, následne si však aj on, pravdepodobne v dôsledku strelného poranenia hlavy, ľahol na zem. Na miesto bola privolaná záchranka, Jána Golisa sa však už nepodarilo oživiť.

Niekoľko hodín po tejto udalosti prišiel k opáskovanému miestu činu mladý muž, ktorý sa policajtom vyhrážal zabitím. Polícia ho neskôr identifikovala ako Matúša Š. zo Serede.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok