Robia zo mňa obludu, tvrdí Babiš. Odporučili ho vydať na stíhanie

TA3 TASR
16.1.2018 09:04

Český premiér Andrej Babiš po tlačovej konferencii predstúpil pred mandátový a imunitný výbor, ktorý odporučil českej Poslaneckej snemovni, aby vydala jeho a predsedu poslaneckého klubu jeho hnutia ANO Jaroslava Faltýnka na trestné stíhanie. Babiš na rannej tlačovej konferencii uviedol, že z neho médiá robia ľudskú obludu, ktorá v tom nechá rodinu a deti.

Nekonštatujú podvod

Babiš ráno na tlačovej konferencii oznámil, že obaja politici požiadajú o zbavenie imunity. Zopakoval, že kauza Čapí hnízdo je účelová a označil ju za svinstvo. Uviedol, že v správe Európskeho úradu pre boj proti podvodom sa nekonštatuje, že Čapí hnízdo je podvod. OLAF podľa neho vyšiel iba z tvrdenia "ohrdnutého a chorého úradíka, ktorý napísal, že Čapí hnízdo je podvod".

Premiér ráno oznámil, že spoločne s Faltýnkom požiadajú Poslaneckú snemovňu o vydanie. Nemá to podľa neho však žiadnu súvislosť s utorkovým rokovaním o dôvere vlády. "Všetci predsa vieme, že tá vláda dôveru nedostane," uviedol podľa spravodajského servera iDNES.cz.

Predstúpil pred výbor

Babiš po tlačovej konferencii predstúpil pred mandátový a imunitný výbor, kde bolo na programe vypočutie práve ohľadom kauzy Čapí hnízdo. Mandátový a imunitný výbor odporučil českej Poslaneckej snemovni, aby jeho a Faltýnka vydala na trestné stíhanie. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na dôveryhodný zdroj.

O dôvere vláde bude Poslanecká snemovňa rokovať od 14.00 h. Hlasovať mala už minulú stredu, poslanci však nakoniec rokovanie prerušili. Dôvodom bolo, že hnutie ANO a strana Sloboda a priama demokracia požiadali o zvolanie mandátového a imunitného výboru pre kauzu Čapí hnízdo, dodávajú Novinky.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok