Hádzanársky kapitán Antl sa po 20 rokoch lúči s reprezentáciou

TA3 TASR
15.1.2018 23:01

Prezývajú ho Hlava, no v skutočnosti je srdcom a dušou každého tímu, v ktorom pôsobil. Hádzanársky kapitán Radoslav Antl po dvadsiatich rokoch ukončil reprezentačnú kariéru pred fantastickou kulisou považskobystrickej haly.

Antl sa rozlúčil dvomi gólmi, no išlo iba o rozlúčku s domácim publikom. Ak sa nič nepredvídané nestane, derniéru absolvuje v poslednom zápase na pôde Luxemburska 14. januára. A keďže končiť sa má víťazstvom, duel s outsiderom skupiny mu príde v hod. Proti Rusku boli Slováci bez šance.

"V tomto zložení sme jednoducho nemohli favoritovi konkurovať. Rusi ukázali, že sú momentálne niekde inde. Ale klobúk dolu pred chalanmi, že bojovali," povedal Antl po zápase. S Rusmi prehrali zverenci Heine Ernsta Jensena v oboch dueloch, v tom prvom v lepšej zostave dokonca o desať gólov. "Teraz sme naozaj na viac nemali. To čo Rusi ukázali, má potenciál svetovej hádzanej," dodal Antl.

Dlhoročná opora reprezentácie oslávi v marci štyridsiatku, počas kariéry zaznamenal v národnom tíme 719 gólov v 190 zápasoch. Zažil niekoľko vrcholov, dvakrát sa zúčastnil MS (2009 a 2017), na kontinentálnom šampionáte štartoval trikrát (2006, 2008 a 2012). Na konte má jedenásť titulov majstra Slovenska, dva s Košicami a deväť s Prešovom, legionársky chlebíček ochutnal v Japonsku, vo Švajčiarsku a momentálne pôsobí v maďarskom Egeri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok