Nechcú byť menším zlom. Beblavého strana odovzdala podpisy na registráciu

TA3 SITA
11.1.2018 13:11

Predstavitelia Spolu - občianska demokracia požiadali ministerstvo vnútra o registráciu politickej strany. Na ministerstvo priniesli 18 121 podpisov, ktoré začali zbierať 17. novembra. Ako povedal pred novinármi líder strany a poslanec národnej rady Miroslav Beblavý, Spolu chce vymeniť terajšiu vládu škandálov za odbornú a proeurópsku silu, ktorá bude riešiť skutočné problémy ľudí.

Nechcú byť menším zlom. Beblavého strana odovzdala podpisy na registráciu
SITA/Branislav Bibel

So Smerom nepôjdu

"Naším cieľom je, aby ľudia na Slovensku už nemuseli voliť menšie zlo. Naším cieľom je, aby si ľudia mohli vybrať, čomu skutočne veria," povedal. Beblavý povedal, že prioritami strany je štát, kde platí jeden meter pre všetkých, silná a moderná ekonomika, ktorá pomôže každému, kto pomoc potrebuje, dostupné zdravotníctvo a kvalitné školstvo.

"Vybrali sme si cestu bez vládnych kresiel, ktoré nám boli ponúkané, bez oligarchov a na jej konci verím, že nás čaká víťazstvo," uviedol s tým, že voličom dali sľub, že so Smerom-SD Roberta Fica do vlády nepôjdu, a to platí aj do budúcnosti.

Hlasy vyzbierali rovnomerne

Poslankyňa národnej rady a primátorka Prievidze Katarína Macháčková vyjadrila poďakovanie ľuďom, ktorí pridali podpisy. "Beriem tento úžasný výsledok s pokorou a vďačnosťou. Chcem z celého srdca poďakovať každému občanovi, ktorý podporil svojím podpisom vznik Spolu. Vašu dôveru nesklameme," uviedla. Podľa nej je to aj zásluhou ich ľudí, ktorí podpisy zbierali.

"Verili sme našim ľuďom. Už za prvé tri týždne sme vyzbierali 17-tisíc podpisov," uviedla a dodala, že podpisy vyzbierali rovnomerne vo všetkých krajoch, čo svedčí o tom, že Spolu je regionálna strana, nie bratislavská. "Chceme pokračovať spolu vo všetkých regiónoch Slovenska," dodala.

Majú pol milióna

Beblavý uviedol, že predpokladaný rozpočet do najbližších parlamentných volieb má strana pol milióna eur. Tretinu z toho poskytli zakladatelia strany, druhú tretinu malí darcovia, ktorí poskytli sumu do tisíc eur a tretinu strední a veľkí darcovia.

Spolu sa plánuje zúčastniť aj v nadchádzajúcich komunálnych voľbách, ktoré chcú využiť na to, aby do najnižších úrovní vládnutia dotiahli nových a schopných ľudí. Vo veľkých mestách rokujú o tom, kto by mal za ich stranu kandidovať. Neplánujú však v každom krajskom meste postaviť kandidáta, sú otvorení aj možnej predvolebnej koalícii. "Chceme kandidovať tak, aby sme čo najviac pomohli zmene," uzavrel Beblavý.

Medzi hlavných predstaviteľov strany patria poslanci NR SR Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková, Jozef Mihál, Oto Žarnay, Simona Petrík, Zuzana Zimenová a Viera Dubáčová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok