Polícia zverejnila video z krádeže hodiniek za státisíce eur

TA3 TASR
10.1.2018 18:19

Bratislavská polícia žiada verejnosť o pomoc pri identifikovaní osôb, ktoré tento týždeň z klenotníctva v historickom centre hlavného mesta ukradli viacero stojanov s hodinkami v hodnote asi 900.000 eur.

Polícia zverejnila video z krádeže hodiniek za státisíce eur
TASR/KR PZ

Šťyria páchatelia na fotkách

"Páchatelia na krádež použili auto značky BMW 530d, tmavošedej farby (EČ BL107LN), ktoré bolo odcudzené deň pred krádežou z jedného z autobazárov v treťom bratislavskom okrese. Po krádeži prišlo k poškodeniu zadnej časti vozidla, ide o rozbité zadné svetlo," povedal bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Páchatelia sú podľa neho štyria, zvláštnym znamením je, že medzi nimi môžu byť aj cudzí štátni príslušníci. K identifikácii priložila polícia aj fotografie.

Z nich vyplýva, že prvý páchateľ je strednej postavy, mal modré rifle, modrú bundu, tmavomodré tenisky s bielymi pásmi, pásikavý spodok svetra, modrú kuklu s výrezmi na oči, tašku modro-bielu prúžkovanú, žlté pracovné rukavice. Druhý je tiež strednej postavy, mal modré rifle, šuštiakovú páperovú bundu s kapucňou modrú, bledomodré tenisky, kuklu s výrezom na oči a ústa, tašku s nápisom Floraself a žlté pracovné rukavice.

Tretí je strednej postavy, mal modré rifle s čiernym opaskom, čiernu páperovú bundu kosoštvorcovú s kapucňou, oranžové tričko, tmavomodré tenisky s bielou podrážkou, kuklu s výrezom na oči, tašku modro-bielo prúžkovanú a žlté pracovné rukavice.

Štvrtý páchateľ bol podľa Szeiffa zavalitejšej postavy, mal modrú teplákovú súpravu s kapucňou, čierne tenisky s bielym pásom vzadu, čiernu kuklu s veľkým otvorom, ktorému na fotografii vidieť do tváre. Mal tašku modro-bielo prúžkovanú a žlté pracovné rukavice.

Vzali viacero stojanov s hodinkami

"Obraciame sa na verejnosť vo veci poskytnutia akýchkoľvek informácií k páchateľom, ktoré by mohli napomôcť k identifikácii, ako napríklad pohyb osôb, zachytený pohyb vozidla pred krádežou, respektíve po krádeži, alebo k nástroju použitému pri krádeži - či nebol niekomu odcudzený, respektíve ho niekto nevyrábal," uviedol Szeiff.

Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu krádeže spáchaného závažnejším spôsobom konania, v súbehu so zločinom poškodzovania cudzej veci spáchaných formou spolupáchateľstva. Podľa doterajších informácií doposiaľ neznámi páchatelia odpílili na Židovskej ulici v Bratislave kovový stĺpik, ktorý bránil v prejazde na Panskú ulicu a po jeho odstránení pokračovali na osobnom motorovom vozidle BMW smerom na Panskú ulicu.

"Tam za použitia železnej konštrukcie, do ktorej zacúvali zadnou časťou motorového vozidla, poškodili vstupné dvere do jedného z klenotníctiev. Z jeho vnútorných priestorov odcudzili viacero kusov stojanov s hodinkami," dodal Szeiff s tým, že k zraneniu osôb v tejto súvislosti nedošlo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok