Williamsová titul z Australian Open neobháji. Z turnaja sa odhlásila

TA3 TASR
5.1.2018 11:22

Americká tenistka Serena Williamsová nebude obhajovať titul na Australian Open. Bývalá svetová jednotka, ktorá na začiatku septembra priviedla na svet dcéru Alexis Olympiu, sa ešte necíti dostatočne pripravená na to, aby na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny predviedla stopercentný výkon.

Williamsová titul z Australian Open neobháji. Z turnaja sa odhlásila
SITA/AP

Tridsaťšesťročná Američanka dlho zvažovala, či sa predstaví v Melbourne, napokon sa z prestížneho podujatia odhlásila. Serene Williamsovej sa nevydaril jej prvý zápas po pôrode podľa predstáv. Po návrate z materskej pauzy prehrala na exhibícii v Abú Zabí s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou 2:6, 6:3 a 5:10. "Po tom, čo som odohrala prvý zápas po pôrode, som si uvedomila, že aj keď som veľmi blízko k želanej forme, stále nie som tam, kde by som sama chcela byť," uviedla vo svojom vyhlásení.

Serena Williamsová sa naposledy súťažne predstavila práve v Melbourne, kde vlani v januári získala rekordný 23. grandslamový titul vo dvojhre. Neskôr vyšlo najavo, že už v tom čase bola tehotná. Po pôrode sa v novembri vydala za svojho partnera internetového magnáta Alexisa Ohaniana.

"Trenér a môj tím mi vždy hovorili, že na turnaj pôjdeme, až keď budem pripravená dôjsť až do konca. Mrzí ma, že vzhľadom na to musím povedať, že som sa rozhodla tento rok na Australian Open neštartovať,"citovala agentúra AP v súčasnosti 22. hráčku rebríčka WTA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok