Apple sa ospravedlnil, že spomaľoval ľuďom iPhony. Vraj to bolo nutné

TA3 TASR
29.12.2017 12:07

Americká technologická spoločnosť Apple sa ospravedlnila za to, že bez informovania zákazníkov spomaľovala staršie iPhony. Firma uviedla, že spomaľovanie bolo nutné, aby sa predišlo nečakanému zastaveniu telefónov pre opotrebovanie batérie.

Apple sa ospravedlnil, že spomaľoval ľuďom iPhony. Vraj to bolo nutné
SITA/AP

Mnohí zákazníci si tento krok vysvetlili ako spôsob, ktorým Apple chcel podporiť dopyt po novších modeloch iPhonov. "Ospravedlňujeme sa," uviedla spoločnosť Apple na svojej internetovej stránke. "Nikdy sme nemali v úmysle urobiť niečo, čo by zámerne skrátilo životnosť akéhokoľvek výrobku Apple, a nikdy to v úmysle nebudeme mať," vyhlásila firma. Zároveň uviedla, že v budúcom roku zredukuje cenu náhradnej batérie o 50 USD na 29 USD. Nové batérie doteraz stáli 79 USD pre tých, ktorí nekupovali program údržby od firmy Apple.

Spoločnosť okrem toho informovala, že začiatkom budúceho roka zaktualizuje svoj operačný systém, aby používatelia mohli lepšie kontrolovať stav batérie a to, či ovplyvňuje výkon telefónu. Po tom ako sa zverejnilo, že firma Apple spomaľovala staršie iPhony, najmenej päť skupín spotrebiteľov vrátane zákazníkov v štátoch Texas, Illinois, Kalifornia a New York, podalo proti spoločnosti hromadnú žalobu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok