Štedrovečerný ohňostroj si vyžiadal desiatky zranených

TA3 TASR
26.12.2017 08:45

Výbuch ohňostroja na Štedrý večer na obľúbenom kubánskom karnevale spôsobil zranenia 39 ľuďom, vrátane šiestich detí vo veku 11 až 15 rokov. Informovali o tom miestne médiá a tlačová agentúra Reuters.

Štedrovečerný ohňostroj si vyžiadal desiatky zranených
SITA/Ľudovít Vaniher

Niekoľko storočí stará pouličná slávnosť Parrandas v meste Remedios v strednej časti Kuby sa koná každý rok 24. decembra a priláka tisíce Kubáncov i značný počet turistov. "Nehoda s ohňostrojom sa stala v noci z nedele na pondelok," spresnil vládny spravodajský portál Cubadebate.

Vážne zranenia utrpelo vyše 20 ľudí a podľa zdravotníckych úradov niektorí z nich sú "vo veľmi vážnom, ďalší dokonca v kritickom stave", dodal portál. Všetci zranení sú podľa dostupných informácií miestni obyvatelia, portál sa nezmienil o žiadnych zranených turistoch.

Mesto Remedios sa nachádza v provincii Villa Clara na severnom pobreží ostrovnej krajiny. Dve z mestských štvrtí každý rok na Štedrý večer súťažia, ktorá bude mať veľkolepejšiu karnevalovú slávnosť s alegorickými vozmi a ohňostrojom. Príčinu explózie vyšetrujú, uviedli oficiálne médiá.

Témy: ohňostroj Kuba
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok