Slovan remizoval s Banskou Bystricou 1:1

TA3, SITA
14.4.2012 22:21

Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (0:0)

Pod Urpínom sa hral futbal chudobný na vyložené šance. Brankára Kováča zahrial najprv v 11. min Hučko, keď strieľal z ľavej strany. Na opačnej strane to o šesť minút neskôr skúšal spoza šestnástky Kladrubský, lopta išla nad brvno. Dukla mala aj bez Augustína a Kuzmu (nehrali pre dohodu so Slovanom o nenasadení týchto hráčov na vzájomný zápas, pozn. red.) miernu prevahu a viackrát sa dostala do pokutového územia hostí. Využívala pritom aj podporu vetra, skúšali to hlavne Matúš a Laksík. Do gólových možností sa dostal hlavne Matúš, najprv v 25. min z päťky strieľal do Kováča a v 30. min ho pekne vysunul Považanec, ale tentoraz Matúš z ľavej strany síce prekonal Kováča, no lopta tesne minula ľavú žrď. Slovan potom musel vystriedať zraneného obrancu Pečalku, nahradil ho útočník Mészáros, ale ani on neoživil útok Slovana. V 42. min to opäť skúšal domáci Hučko, jeho strelu spoza šestnástky Kováč kryl.

Po zmene strán Slovan v úvode ožil, v 47. min unikal domácej obrane Milinkovič, ale Pančík hráča hostí napokon odzbrojil. Slovanisti potom nevyťažili gólovú situáciu ani z dvoch rohových kopov v rade, hra sa postupne vyrovnala, ale šance neprichádzali. Až po hodine hry Milinkovič našiel na ľavej strane nabiehajúceho Halenára, ktorý z uhla vyskúšal tvrdou strelou Boroša. Následne to ešte skúšal z vyše 20 metrov Kopúnek, no nepresne a o pár minút zamestnal Boroša strelou spoza pokutového územia aj Milinkovič. Gólový moment však prišiel na opačnej strane, Považanec ideálne poslal loptu Matúšovi, ktorý sa dostal za defenzívu hostí a pred Kováčom sa strelou po zemi nemýlil - 1:0. V 70. min zaujala prihrávka Rejdoviana z pravej strany do ohňa, ktorú lízol Matúš, ale lopta minula tesne žrď. Prišiel trest, protiútok Slovana, Mészáros z pravej strany našiel v päťke Milinkoviča, ktorý tečom poslal loptu za Boroša - 1:1. Oba tímy to potom skúšali z väčších vzdialeností až do 88. min, v ktorej sa Halenár ocitol vo veľkej šanci v pokutovom území, ale voľný mieril do Boroša. V závere to ešte skúšal spoza šestnástky striedajúci Bažik, mieril však nepresne, no v nadstavenom čase skúsený harcovník Dukly vyrobil penaltu, keď ho fauloval Grendel, no Pančíka vychytal z jedenástky brankár Kováč.

Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (0:0)
Góly: 66. Matúš - 70. Milinkovič, ŽK: 78. Laksík, 90.+ M. Pančík (obaja Banská Bystrica), rozhodovali: Kráľovič - Brendza, Košecký, 2250 divákov
Zostavy: 
Banská Bystrica: Boroš - M. Pančík, Poljovka, Gyömbér, Savič - Marek Hlinka - Rejdovian (73. Slančík), Považanec (79. M. Bažík), Hučko - Laksík, Matúš (90. Kupčík)
Slovan: P. Kováč - Bagayoko, Kladrubský, Pečalka (37. K. Mészáros), Had - Grendel, Kopúnek - Piroska (58. Szarka), Milinkovič, Pauschek (85. Jánošík) - Halenár

Štefan Zaťko (tréner Banskej Bystrice): "Bolo to rušné stretnutie, hralo sa hore dole. Vedeli sme, že Slovan má technické mužstvo a nechceli sme mu dať veľa priestoru. V prvom polčase sme mohli naše akcie dotiahnuť do lepšieho záveru, ale chýbal nám väčší pokoj vo finálnej prihrávke. Myslím si, že ako sme mali v 89. min šťastie, tak nás potom aj opustilo v nadstavenom čase, keď sme nepremenili penaltu. Je to škoda, táto sezóna je asi aj o tomto a iná nebude. Chlapcom nemôžem nič vyčítať, hrali poctivý futbal, to na čo mali, i keď súper bol futbalovejší, ale my sme sa s tým popasovali a tiež sme prispeli k tomu, že stretnutie bolo zaujímavé."

Vladimír Weiss st. (tréner Slovana): "Bol to pre ľudí zaujímavý zápas, v ktorom Dukla dominovala silou vo vzdušných súbojoch. My sme chceli hrať futbal po zemi, ale na tom teréne to bolo veľmi ťažké. Zápas bol plný zvratov, tak ako sme mohli vyhrať, mohli sme aj prehrať. Ťažko hráčom vyčítať niečo k bojovnosti, z jednej alebo druhej strany. Futbal bol na hranici toho, čo sa dalo na tom ihrisku hrať. Vyrovnali sme nepriaznivý stav a veril som, že zápas zlomíme a vyhráme. Mali sme v závere aj obrovskú šancu Halenárom, ale bystrický brankár to fantasticky chytil a naopak ten náš nás tiež podržal, keď parádnym zákrokom neinkasoval z penalty. Deľba bodov je zaslúžená, i keď je to pre nás málo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok