Hamšík zaznamenal historický triumf, prekonal aj Maradonu

TA3 TASR
23.12.2017 16:14

Slovenský futbalista Marek Hamšík sa v sobotu stal najlepším strelcom histórie talianskeho klubu SSC Neapol. V domácom stretnutí 18. kola najvyššej súťaže so Sampdoriou Janov skóroval v 39. minúte a 116. súťažným gólom sa osamostatnil od Argentínčana Diega Maradonu.

Hamšík zaznamenal historický triumf, prekonal aj Maradonu
SITA/AP

Hamšík sa presadil z bezprostrednej blízkosti, keď zužitkoval prihrávku Lorenza Insigneho. Skóroval v druhom zápase Serie A za sebou, v 17. kole vyrovnal Maradonov zápis gólom do siete FC Turín.

Tridsaťročný stredopoliar pôsobí v Neapole od leta 2007, predtým hral za Bresciu a bratislavský Slovan. V Neapole sa postupne stal jedným z kľúčových hráčov mužstva, momentálne je jeho kapitán. V rokoch 2012 a 2014 pomohol SSC k triumfu v Talianskom pohári, v roku 2014 zdvihol nad hlavu taliansky Superpohár. V sezóne 2014/2015 sa "Partenopei" prebojovali do semifinále Európskej ligy UEFA.

Hamšík dostal po víťaznom zápase so Sampdoriou darček. "Priatelia mi venovali chrániče s nápisom 116, ktoré mi budú pripomínať prekonanie rekordu. Z gólu mám radosť, najdôležitejšie však je, že sme vyhrali. Tieto tri body majú pre nás dvojnásobnú cenu, lebo Inter prehral. Stálo nás veľa energie a fyzických síl, kým sme otočili nepriaznivý vývoj zápasu. V závere sme trpeli, no podarilo sa nám udržať tesný náskok a všetky body zostali doma," povedal Hamšík do mikrofónov stanice Premium Sport.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok