Tínedžerky lichotili strašidelnej postave, dobodali spolužiačku

TA3 SITA
22.12.2017 10:00

K šokujúcemu činu sa odhodlali tínedžerky z USA. V snahe zapôsobiť na fiktívnu strašidelnú postavu Slender Mana - vysokého muža v obleku, bez tváre a s chápadlami - sa pokúsili zavraždiť spolužiačku. Súd teraz jednu z nich poslal na 25 rokov do psychiatrického ústavu.

Tínedžerky lichotili strašidelnej postave, dobodali spolužiačku
HBO

Jedno z dvoch dievčat z amerického štátu Wisconsin, ktoré sa pokúsili zabiť spolužiačku, aby zapôsobili na fiktívnu strašidelnú postavu Slender Mana, pôjde na 25 rokov do psychiatrického ústavu. Anissa Weierová sa v auguste priznala, že sa podieľala na úmyselnom pokuse zabiť Payton Leutnerovú. Súd v meste Waukesha vo štvrtok rozhodol, že za svoje konanie nie je zodpovedná, pretože je duševne chorá.

Weierová a jej kamarátka Morgan Geyserová vylákali v roku 2014 Leutnerovú do lesoparku pri Milwaukee. Geyserová jej zasadila 19 bodných rán, zatiaľ čo Weierová ju povzbudzovala. Obeť útok prežila. Všetky tri dievčatá mali 12 rokov. Prípad v tom čase šokoval celú krajinu.

Slender Man sa v subkultúre mladých objavuje ako postava v pozadí fotografií. O kriminálnom čine dievčat, ktoré mali v tom čase len 12 rokov, vznikol aj dokumentárny film HBO "Beware the Slenderman", teda Pozor na Slendermana.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok