Svadobný sprievod v Jemene sa stal terčom útočníkov, hlásia obete

TA3 TASR
17.12.2017 17:51

Najmenej 11 žien zahynulo pri vzdušných útokoch vojenských lietadiel koalície vedenej Saudskou Arábiou na svadobný sprievod v Jemene.

Svadobný sprievod v Jemene sa stal terčom útočníkov, hlásia obete
ILU FOTO SITA/AP

Podľa nemenovaného jemenského predstaviteľa k údajným náletom došlo v provincii Marib na severovýchode Jemenu. Podľa médií v meste Marib, ktoré sa nachádza približne 170 kilometrov od jemenského hlavného mesta Saná, sa ženy vracali zo svadobnej oslavy v povstalcami kontrolovanej oblasti, na ktorú koalícia podnikla tri nálety.

V tejto oblasti k bojom medzi koalíciou vedenou Saudskou Arábiou a vzbúrencami nazývanými húsíovia nedochádza, uviedli miestne zdroje. K náletom sa koalícia bezprostredne nevyjadrila. Koalícia vedená Saudskou Arábiou zintenzívnila útoky v oblastiach, ktoré ovládajú povstalci po tom, ako 4. decembra húsíovia zabili bývalého prezidenta Alího Abdalláha Sáliha.

Saudskoarabská koalícia bojuje proti húsíom podporovaným Iránom už od roku 2015. Títo šiitskí vzbúrenci ovládajú jemenské hlavné mesto Saná i väčšinu jemenského severu. Vojna medzi vzbúrencami a koalíciou si vyžiadala doposiaľ 10.000 ľudských životov a tri milióny vysídlencov. Chudobný Jemen sa vďaka tomuto konfliktu dostal až na pokraj hladomoru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok