POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 SHMÚ
16.12.2017 07:16

Zamračené a na mnohých miestach, na západe len ojedinele, sneženie, do 200 m aj dážď. Postupne ustávanie zrážok. Ojedinele tvorba snehových jazykov. Denná teplota -1 až 6 stupňov. Prevažne severný vietor do 35, v nárazoch na juhovýchode okolo 55 km/h. K večeru bude vietor slabnúť.

Situácia

Zvlnený studený front spojený s tlakovou nížou smerujúcou z karpatkej oblastinad Bielorusko, postúpi zo Slovenska ďalej na východ. Za ním sa k nám vchladnom morskom vzduchu od západu rozšíri nevýrazný výbežok vyššieho tlaku.

Predpoveď počasia

Zamračené až oblačno a zrána ešte na viacerých miestach, na západe len ojedinele, dážď so snehom alebo sneženie, v nížinách aj dážď. Postupne ubúdanie zrážok a na juhozápade a v Banskobystrickom kraji aj čiastočné zmenšenie oblačnosti. Ojedinele tvorba snehových jazykov. Najvyššia denná teplota -1 až 4, na juhozápade do 6 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -7 stupňov. Prevažne severný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), na juhovýchode prechodne až do 10 m/s (35 km/h) a tu v nárazoch miestami okolo 15 m/s (55 km/h). Neskôr popoludní bude vietor slabnúť.

Predpokladané množstvo zrážok: do 2, vo východnej polovici väčšinou 2 až 15 mm / do 2 cm, vo východnej polovici v polohách od cca 300 m 2 až 15 cm.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok