Americký Fritzl väznil dcéru 19 rokov, porodila mu deväť detí

TA3 TASR
15.12.2017 10:34

Americkou Oklahomou zmieta kauza sexuálneho zneužívania. Obžalobe čelí muž, ktorý 19 rokov zadržiaval svoju nevlastnú dcéru. Začal ju zneužívať ešte keď nebola plnoletá a podľa jej vlastných slov jej vzal 22 rokov života. Prípad pripomenul hrôzy páchané Rakúšanom Jozefom Fritzlom, ktorý svoju dcéru väznil v pivnici a dlhé roky znásilňoval.

Americký Fritzl väznil dcéru 19 rokov, porodila mu deväť detí
SITA/AP

Členovia súdnej poroty v americkej Oklahome obžalovali 63-ročného muža obvineného z únosu svojej nevlastnej dcéry. Tú následne 19 rokov zadržiaval v Mexiku a na iných miestach a mal s ňou deväť detí. Henri Michelle Piette je obžalovaný z toho, že v rokoch v polovici 90. rokov uniesol Rosalynn Michelle McGinnisovú s úmyslom mať s ňou pohlavný styk. O vznesení obžaloby rozhodla v stredu veľká federálna porota v oklahomskom meste Muskogee.

Agentúra AP pripomenula, že zvyčajne nezverejňuje identitu ľudí, ktorí boli sexuálne zneužívaní, ale sama McGinnisová (33) sa o svojom prípade rozhodla prehovoriť verejne. V októbrovom rozhovore pre časopis People v októbri zdôraznila, že Piette jej vzal 22 rokov života. Podľa súdnych záznamov tiež Piette čelí obvineniu zo znásilnenia obete mladšej ako 14 rokov, z týrania a zranenia dieťaťa a dvom bodom obžaloby zo sexuálneho zneužívania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok