Vlak sa zrazil so školským autobusom, zahynulo niekoľko detí

TA3 TASR SITA
14.12.2017 19:36

Štyri deti prišli o život pri vážnej železničnej nehode v južnom Francúzsku, dve ďalšie zomreli v nemocnici. Na železničnom priecestí sa tam zrazil regionálny vlak so školským autobusom. Pri nehode utrpelo zranenia najmenej 18 ďalších ľudí, z toho 8 vážne. Tragickú bilanciu potvrdilo francúzske ministerstvo vnútra.

V školskom autobuse sa viezli deti vo veku od 13 do 17 rokov. Úrady departementu Pyrénées-Orientales na Twitteri informovali, že k nehode došlo vo štvrtok popoludní na železničnom priecestí v mestečku Millas na západnom predmestí Perpignanu, neďaleko hranice so Španielskom.

Nehoda sa stala na železničnej trati medzi mestami Perpignan a Villefranche-de-Conflent. Vlak narazil na priecestí do zadnej časti školského autobusu. Autobus sa v dôsledku silného nárazu rozdelil na dve polovice a vlak sa sčasti vykoľajil, uviedla stanica BBC s odvolaním sa na zábery z miesta nešťastia. "Náraz bol veľmi prudký a vyzeralo to, akoby sa vlak vykoľajil," citovali médiá jednu z cestujúcich vo vlaku.

Príčina tragédia nebola bezprostredne známa. Na miesto nešťastia zamieril francúzsky premiér Édouard Phillipe, ministerka dopravy Élisabeth Borneová a predstavitelia železničnej spoločnosti SNCF. "Všetky moje myšlienky sú s obeťami tejto strašnej nehody a ich rodinami," uviedol francúzsky prezident Emmanuel Macron na Twitteri. Dodal, že štát zmobilizoval všetky prostriedky na pomoc. Na mieste zasahovalo okolo 70 záchranárov a štyri vrtuľníky. Zranených previezli do nemocnice v Perpignane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok