V newyorskom metre vybuchla bomba, identifikovali útočníka

TA3 ČTK TASR
11.12.2017 16:41

Niekoľko zranených si vyžiadala explózia, ktorá otriasla autobusovou stanicou neďaleko newyorského Times Square. Medzi ľuďmi výbuch vyvolal paniku. Na mieste zasiahla polícia, ktorá zadržala podozrivého útočníka, 27-ročného Akayeda Ullaha. Na tele mal pripevnenú rúrkovú bombu, ktorej výbuch ho nezabil.

Útok počas rannej špičky

K explózii došlo o pol ôsmej ráno, teda okolo pol druhej popoludní nášho času. Americká polícia identifikovala 27-ročného podozrivého útočníka ako Akayeda Ullaha.

Podľa polície počas vrcholiacej rannej dopravnej špičky úmyselne odpálil podomácky vyrobené výbušné zariadenie v chodbe metra pod námestím Times Square.

171211-drivers-license-tease-ymffat_7f000001-a737-3e23.jpg

Inšpirovaný Islamským štátom

Polícia dodala, že muža zatkla a nachádza sa vo väzbe. Menej závažné zranenia, vrátane bolesti hlavy a zvonenia v ušiach, utrpeli traja ďalší ľudia. Podozrivý utrpel popáleniny brucha a rúk. Policajné zdroje podľa tlačovej agentúry AP uviedli, že útočník bol inšpirovaný Islamským štátom, ale zrejme nebol v priamom kontakte s touto teroristickou skupinou.

Tlačová tajomníčka Bieleho domu Sarah Sandersová napísala na Twitteri, že prezident USA Donald Trump bol o explózii okamžite informovaný.

Linky metra v okolí po výbuchu uzatvorili a pasažierov evakuovali. Podľa portálu Daily Star vypukla panika a ľudia z oblasti utekali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok