Zahraničie ocenilo vládu v boji proti korupcii, Fico kritizoval médiá

TA3 TASR
11.12.2017 14:19

Premiér Robert Fico (Smer-SD) skritizoval médiá za to, ako pristúpili k vyhláseniu piatich veľvyslanectiev pri príležitosti Medzinárodného dňa proti korupcii 9. decembra. Fico považuje za škandál, že médiá ani opozícia o ňom neinformovali a žiada, aby tak urobili.

Zahraničie ocenilo vládu v boji proti korupcii, Fico kritizoval médiá
SITA/Branislav Bibel

"Prestaňte robiť tento dvojaký kilometer, ak je pozitívna správa o boji proti korupcii, ak je jasné vysvedčenie, ktoré hovorí o tom, že vláda robí a urobila strašne veľa, tak to prosím povedzte slovenskej verejnosti. Ľudia na Slovensku majú pravo počúvať aj dobré správy, nielen zlé, ktoré na nás valíte od rána do večera," odkázal novinárom Fico.

Tvrdí, že nech vláda urobí akékoľvek rozhodnutie, okamžite ju napadne opozícia a média to s "láskou" preberajú. Neinformovanie o spomínanom vyhlásení, ktoré považuje za pozitívnu správu pre Slovensko, podľa neho nezapadlo do hry voči vláde. Označil to za hrubé porušenie pravidiel práce novinárov a médií. Fico preto žiada médiá, aby to napravili.

Päť veľvyslanectiev západných krajín ocenilo minulý týždeň vládu SR za úsilie v boji proti korupcii a vyzvalo ju, aby pokračovala v opatreniach zameraných na podporu transparentnosti. Vyhlásenie spoločne vydali ambasády Belgicka, Británie, Holandska, Kanady a Spojených štátov. Ambasády zároveň pripomenuli potrebu ďalších reformných krokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok