Konflikt na Ukrajine si vyžiadal životy. Konštatujú zhoršenie situácie

TA3 TASR
9.12.2017 18:02

Ozbrojené zrážky na východe Ukrajiny si za posledných 24 hodín vyžiadali päť obetí na životoch. Agentúra UNIAN v sobotu dodala, že ide o najhoršiu bilanciu bojov za posledné týždne.

Konflikt na Ukrajine si vyžiadal životy. Konštatujú zhoršenie situácie
SITA/AP

Štyri z obetí sú príslušníci ukrajinskej armády, informoval UNIAN. Jednu obeť hlásia aj proruskí separatisti. Ukrajinská armáda vo svojom vyhlásení konštatovala zhoršenie situácie v oblasti na východe Ukrajiny, kde vládna armáda od jari roku 2014 podniká proti proruským separatistom tzv. protiteroristickú operáciu.

Velenie ukrajinskej armády uviedlo, že pri ostreľovaní zo strany proruských separatistov utrpeli zranenia aj dvaja vojaci vládnych síl. Ukrajinská armáda okrem toho obvinila separatistov z používania ťažkých zbraní, ktoré sú na základe dohody o prímerí zakázané.

Ozbrojený konflikt sa na východe Ukrajiny odohráva od apríla 2014, odkedy si vyžiadal už viac ako 10.000 obetí na životoch. Z vojenskej podpory tamojších proruských separatistov vláda v Kyjeve a Západ obviňujú Rusko, ktoré to však rozhodne odmieta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok