Richard Raši bol zvolený za nového podpredsedu strany Smer

TA3 TASR
9.12.2017 12:54

Novým podpredsedom Smeru-SD sa stal primátor Košíc Richard Raši. V tajnej voľbe o tom rozhodli delegáti celoslovenského snemu strany Smer-SD v Martine.

Novým podpredsedom Smeru-SD sa stal primátor Košíc Richard Raši. V tajnej voľbe o tom rozhodli delegáti celoslovenského snemu strany Smer-SD v Martine, od ktorých Raši získal 339 hlasov. Celkovo bolo odovzdaných 366 hlasovacích lístkov. "Ďakujem za prejavenú dôveru a ďakujem Marekovi Maďaričovi za všetko, čo vo svojej pozícii urobil. Marek, mám ťa rád ako človek človeka," odkázal v prejave Raši. Delegátom oznámil, že prichádza z regiónu a chcel by byť premostením medzi regiónom, vedením strany a vládou.

"Som presvedčený, že každý z nás by chcel, aby bolo vedenie strany každý deň v regióne a aby sme mohli povedať, čo nás trápi. Ale nie je to možné," povedal s tým, že ako podpredseda bude chcieť vymazať hendikep času, ktorý stranícke vedenie má. "Verím, že vo mne nájdete partnera, ktorý dokáže preniesť problémy regiónov na vedenie," poznamenal. Rašiho navrhol na funkciu, ktorá sa uvoľnila po abdikácii Mareka Maďariča, predseda Smeru-SD Robert Fico. Vysvetlil to tým, že Raši je dobrý a perspektívny káder do budúcnosti.

Ešte pred snemom Raši uviedol, že vedenie strany ani jej predseda nikdy neuvažovali, že by bol ministrom práce namiesto Jána Richtera. Podľa Rašiho išlo len o informácie médií. "Vedenie strany o tom ani nerozhodovalo, ani o tom so mnou nikto nehovoril," poznamenal. Smer-SD tak má opäť šesť podpredsedov. Okrem Rašiho sú to Robert Kaliňák, Juraj Blanár, Peter Žiga, Peter Pellegrini a Peter Kažimír.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok