Ničivé požiare sužujú Kaliforniu, Trump vyhlásil stav núdze

TA3 TASR
8.12.2017 09:08

Kalifornskí hasiči stále bojujú s ničivými požiarmi. Trápi ich aj silný vietor, ktorý v niektorých oblastiach dosahuje v nárazoch až 130 kilometrov za hodinu. Do bezpečia už evakuovali vyše 200-tisíc ľudí.

Už 439 budov zhorelo pri požiaroch v husto zaľudnenom regióne na juhu Kalifornie. V piatok o tom informovala agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie úrady. Ďalší požiar vypukol v malom meste Fallbrook v severnej časti okresu San Diego, kde si podľa AP vyžiadal dvoch zranených a zničil najmenej 20 domov. Zničujúce požiare sa na základe informácií agentúry Reuters šíria od kalifornskej metropoly Los Angeles pozdĺž pobrežia Tichého oceánu až do okresu Santa Barbara. Spravodajská televízia Sky News informovala, že prezident Donald Trump vyhlásil kvôli požiarom stav núdze.

Tamojší hasičský zbor prostredníctvom správy na sociálnej sieti Twitter varoval obyvateľov Kalifornie, aby boli v prípade vyhlásenia evakuácie pripravení okamžite odísť. Na úteku pred požiarmi je najmenej 27 000 ľudí. Plameňom napomáhajú silné vetry a nízka vlhkosť vzduchu, takýto vývoj sa predpokladá až do nedele. Do boja s ohňom je nasadených vyše 2600 hasičov aj zo susedných amerických štátov Oregon a Nevada.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok