Atentát na Mayovú teroristom nevyšiel. Polícia ich plán zmarila

TA3 TASR
6.12.2017 06:49

Britská polícia zmarila plán teroristov na atentát na premiérku Theresu Mayovú. Informovala o tom televízia Skynews. Vyšetrovanie sa vraj skončilo ešte minulý týždeň zatknutím dvoch mužov vo veku 20 a 21 rokov.

Andrew Parker, šéf britskej tajnej služby MI5, oboznámil s údajným sprisahaním vládnych ministrov, uviedla televízia Sky News. Súčasťou plánu extrémistických islamistov bol bombový útok na Downing Street, sídlo premiérky, ktorú by sa pokúsili zabiť v následnom chaose.

Zatiaľ neprišla oficiálna reakcia na tieto správy, ktoré sa objavili niekoľko hodín po tom, ako polícia informovala o obvineniach dvoch mužov z trestných činov spojených s terorizmom. Naa'imura Zakariyaha Rahmana (20) a Mohammeda Aqiba Imrana (21) zatkli počas razií protiteroristickej polície minulý týždeň a v stredu majú predstúpiť pred londýnsky súd.

Agentúra DAP pripomína, že v Británii zaznamenali tento rok päť teroristických útokov, v Londýne a v Manchestri, pri ktorých prišlo celkovo o život 36 ľudí. Podľa Parkera došlo v tomto roku k deviatim islamistickým teroristickým sprisahaniam, ktoré sa podarilo v Británii zmariť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok