V Prahe vyhlásili mimoriadny poplach pre požiar pri čerpacej stanici

TA3 TASR
5.12.2017 21:59

Mimoriadny stupeň poplachu vyhlásili hasiči v Prahe po tom, čo plamene zachvátili značnú časť haly v mestskej časti Vinoř. Okolo 23. hodiny dostali hasiči požiar pod kontrolu.

V Prahe vyhlásili mimoriadny poplach pre požiar pri čerpacej stanici
ČTK

V okolí dejiska požiaru, kde dochádzalo k explóziám z tlakových fliaš, sa nachádza čerpacia stanica pohonných hmôt, ako aj obytné domy. Na miesto bolo vyslaných viac ako desať hasičských profesionálnych i dobrovoľných útvarov, cisterny s vodou i výškovú techniku.

Zranení boli pri zásahu jeden hasič a dvaja policajti sa nadýchali dymu. Všetci traja boli prevezení do nemocnice. Škoda sa odhaduje na niekoľko miliónov korún. Polícia uzavrela mladoboleslavskej ulici, organizátor pražskej hromadnej dopravy ROPID z ulice odklonil autobusy. Okolo 23:00 dostali hasiči oheň pod kontrolu.

"Celá hala jedna bola zasiahnutá v plnom rozsahu už keď sme dorazili," uviedol hovorca pražských hasičov Martin Kavka. Dodal, že hasiči sa snažili pred ohňom ochrániť ďalšie dve blízko stojace haly s obalovým materiálom. "V objekte nikto nebol, ani sme ju nemuseli evakuovať," uviedol Kavka. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

Hasiči mali na mieste 18 cisterien a tri rebríky. Plamene šľahali do výšky niekoľkých metrov, z ohňa stúpal hustý čierny dym. Ľudia v okolí ale neboli splodinami ohrození. "Koncentrácia zatiaľ nie je nad limitnou hodnotou," povedal Kavka. Obyvateľom ale odporučil, aby nevetrali a nechodili sa na miesto požiaru pozerať. Na mieste aj po lokalizácii požiaru zostali chemici, ktorí merajú koncentráciu škodlivín v ovzduší.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok