Poslanec požiadal partnera o ruku priamo v parlamente

TA3 TASR
4.12.2017 10:18

Tim Wilson, 37-ročný poslanec dolnej komory austrálskeho parlamentu z vládnucej Liberálnej strany, využil pondelňajšiu rozpravu o manželstvách osôb rovnakého pohlavia na to, aby po deviatich rokoch požiadal o ruku svojho partnera.

Poslanec požiadal partnera o ruku priamo v parlamente
SITA/AP

Jeho partner, učiteľ Ryan Bolger, ktorý sedel na tribúne vyhradenej pre návštevníkov, okamžite odpovedal "áno", na čo v Snemovni reprezentantov zaznel hlasný potlesk. Wilson, ktorý už dlho bojuje za zrovnoprávnenie homosexuálov, v rozprave povedal, že diskusia o tejto otázke je ako "soundtrack k nášmu vzťahu". Pre neho to bol navyše dôvod ísť do politiky.

Snemovňa reprezentantov sa v pondelok začala zaoberať zákonom umožňujúcim sobáše osôb rovnakého pohlavia. Wilson bol jedným zo 77 poslancov prihlásených do rozpravy. Ak nedôjde k veľkým zmenám, hlasovanie sa pravdepodobne uskutoční tento týždeň.

Spomínanú legislatívu už 29. novembra schválila horná komora parlamentu, Senát. Urobil tak na základe výsledkov neoficiálneho referenda, v ktorom sa za manželstvá homosexuálov vyslovili takmer dve tretiny Austrálčanov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok