Podozrivý balíček s výbušninou mal súvisieť s doručovateľskou spoločnosťou

TA3 SITA
3.12.2017 20:24

Osoba, ktorá balík poslala, je stále na slobode.

Podozrivý balíček s výbušninou mal súvisieť s doručovateľskou spoločnosťou
TASR

Podozrivý balíček obsahujúci klince, ktorý v piatok spôsobil bombový poplach na vianočných trhoch v nemeckom meste Postupim, bol súčasťou vydieračského sprisahania namiereného na doručovateľskú spoločnosť. V nedeľu to oznámil brandenburský krajinský minister vnútra Karl-Heinz Schröter s tým, že cieľom sprisahania bolo vynútiť od spoločnosti DHL milióny eur. Osoba, ktorá balík poslala, je stále na slobode. Úrady sa odmietli vyjadriť o tom, či majú nejaké informácie o identite páchateľa.

Balíček doručili v piatok do lekárne, ktorá sa nachádza neďaleko vianočných trhov. Zásielka obsahovala valcovitý predmet s káblami, batériami a klincami, zariadenie však nemalo zapaľovací mechanizmus. Podľa polície aj napriek tomu mohlo vybuchnúť. Muži zákona balík neskôr zničili pri kontrolovanej explózii. Minulý mesiac podobný balíček doručili aj do firmy vo Frankfurte nad Odrou.

Schröter vysvetlil, že spolu so zariadením bol v balíčku aj list, ktorý vyšetrovateľov naviedol na správu na internete, ktorá vysvetlila sprisahanie a spomínala aj balíček z Frankfurtu nad Odrou. Podľa ministra je pravdepodobné, že sa objavia ďalšie takéto zásielky, preto vyzval verejnosť, aby neotvárala podozrivé balíčky. Polícia v tejto súvislosti spustila špeciálnu telefonickú linku, kam môžu ľudia nahlasovať svoje podozrenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok