Sneh by mal pokryť celé územie Slovenska, hlásia meteorológovia

TA TASR
3.12.2017 16:53

Po nedeli bude sneh pravdepodobne na celom území Slovenska.

Sneh by mal pokryť celé územie Slovenska, hlásia meteorológovia
SITA/Martin Medňanský

Na poludnie totiž už snežilo aj na krajnom východe Slovenska. Meteorológovia očakávajú, že do večera by tu malo napadnúť zväčša jeden až sedem centimetrov snehu. Snehová pokrývka sa tak pravdepodobne vytvorí v celej východnej polovici východného Slovenska a tiež aj v oblasti Košíc. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na sociálnej sieti.

Problematická môže byť časť Východoslovenskej nížiny, pretože je tu najväčšia pravdepodobnosť zmiešaných alebo prechodne aj tekutých zrážok. Meteorológovia však očakávajú, že sneh napadne aj tu. "Na strednom Slovensku do nedeľného večera napadne pravdepodobne od poprašku do maximálne štyroch alebo piatich centimetrov snehu, čím ďalej na východ, tým viac. V Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom a Trenčianskom kraji snežiť buď vôbec nebude, alebo napadne maximálne do dvoch centimetrov snehu," spresňuje SHMÚ.

Po nedeli tak už bude sneh pravdepodobne na celom území Slovenska. Meteorológovia však podotýkajú, že na západe krajiny sú ojedinele aj lokality, najmä Považie a Záhorie, kde je snehu veľmi málo, prípadne je tu len jeho nesúvislá pokrývka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok