V kauze vraždy v Boston pube musí súd opätovne zasadnúť

TA3 TASR
3.12.2017 13:56

Verejné zasadnutie o povolení obnovy konania v kauze vraždy v petržalskom Boston pube z roku 2004 musí Okresný súd Bratislava I vykonať nanovo. Za týmto účelom vytýčili termín na utorok 5. decembra. Dôvodom je, že jeden z prísediacich v senáte, ktorý prejednával záležitosť, zomrel.

V kauze vraždy v Boston pube musí súd opätovne zasadnúť
SITA/Tomáš Benedikovič

Zmenili výpovede

Obvinený Karol Patasy mladší následne na zasadnutí na konci októbra oznámil, že trvá na tom, aby si nový prísediaci osobne vypočul svedecké výpovede. Súd preto opätovne musí vypočuť troch svedkov z prostredia zločineckej skupiny piťovcov, vrátane odsúdeného šéfa skupiny Juraja Ondrejčáka.

Práve pre zmenené výpovede členov skupiny požaduje prokuratúra v tomto prípade nové konanie. Patasy mladší v tejto kauze už stál pred súdom, v roku 2009 ho však oslobodili. Svoju vinu v prípade opätovne odmieta.

Pobodanie aj streľba

Podľa pôvodnej obžaloby po predchádzajúcom slovnom a fyzickom konflikte v Boston pube v novembri 2004 vybehol Karol Patasy mladší za Petrom Klemanom, známym ako Grami, a pobodal ho nožom, ktorý potom hodil do kanála. Bar v bratislavskej Petržalke patril otcovi a synovi Patasyovým.

V januári 2005 zastrelili Karola Patasyho staršieho, pričom sa tento skutok prisudzoval skupine takáčovcov. Na súde potom Patasy mladší tvrdil, že jeho otec mu údajne povedal, že záležitosť s Klemanom "vybavil". V roku 2009 ho v tejto veci oslobodili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok