Tisícky domácností na Slovensku sú stále bez elektrického prúdu

TA3 TASR
1.12.2017 08:57

Zhruba 15 000 domácností na strednom Slovensku a stovky na západnom je v súvislosti s počasím stále bez elektrického prúdu. Ide o jeden z dôsledkov snehovej kalamity, ktorá si okrem iného vyžiadala množstvo nehôd a dopravných kolapsov.

V noci len najvážnejšie situácie

"Počet porúch na elektrickom vedení sa od štvrtka od ôsmej večer nijako zásadne nezmenil. Situácia sa ale upokojila. Bez prúdu sú ľudia najmä v okolí Žiaru nad Hronom a Banskej Bystrice," uviedol hovorca Stredoslovenskej energetiky - Distribúcie (SSE-D) Miroslav Gejdoš.

"Naši pracovníci cez noc riešili iba tie najvážnejšie situácie, väčšina z nich bola od včerajšieho skorého rána v teréne, takže si potrebovali aj oddýchnuť. So svitaním však opäť nastupujú do práce v posilnených tímoch a urobia všetko pre to, aby mali domácnosti elektrinu čo najskôr,"
dodal na záver.

Všetci vyšli do terénu

Na západnom Slovensku je bez elektrickej energie po snežení ešte 800 odberných miest. V priebehu piatka by aj tieto poruchy už mali byť odstránené. Uviedla to hovorkyňa Západoslovenskej energetiky Michaela Dobošová.

Situácia na západnom Slovensku je podľa jej slov už stabilizovaná. "Mimoriadny stav naďalej zostáva vyhlásený v oblastiach Nitra, Nové Zámky a Levice," podotkla Dobošová. Všetky pohotovostné zložky Západoslovenskej distribučnej sú v teréne.


Vo štvrtok počasie skomplikovalo na západe krajiny dodávku elektrickej energie. Kalamitný stav bol vyhlásený pre oblasti Bratislava, Nitra, Trenčín, Partizánske, Levice a Nové Zámky. Vo štvrtok napoludnie bolo bez elektrickej energie 9000 odberných miest.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok