Stovky ľudí prídu o prácu, v Nitre končí nemecká spoločnosť

TA3 TASR
30.11.2017 13:48

Nemecká spoločnosť G+D Mobile Security sa rozhodla ukončiť v priebehu budúceho roka svoju činnosť v Nitre. Rozhodnutie firmy sa dotkne zhruba 370 zamestnancov závodu.

Stovky ľudí prídu o prácu, v Nitre končí nemecká spoločnosť
SITA

Chcú minimalizovať dosahy

Spoločnosť plánuje prepúšťanie zamestnancov a demontáž závodu realizovať v niekoľkých fázach v závislosti od aktuálnych objemov výroby. „Sme pripravení poskytnúť našim zamestnancom širokú ponuku služieb a sociálnych balíkov, aby sme minimalizovali dosahy svojho rozhodnutia,“ skonštatoval prevádzkový riaditeľ Lars Hoppe. Cieľom ukončenia činnosti v Nitre je harmonizovať a ďalej optimalizovať svoju globálnu výrobu v oblasti personalizačných technológií.

Zamestnancom chce firma ponúknuť možnosť uplatnenia sa na voľných pozíciách vo svojich závodoch naprieč Európou, ale aj kompenzačné balíky, finalizačné bonusy pri dokončení kontraktu a personálne služby nad rámec svojich zákonných povinností. „Sme tiež pripravení pomôcť našim zamestnancom s hľadaním novej práce tým, že nadviažeme kontakt so zaujímavými zamestnávateľmi v regióne. Sme presvedčení, že naši zamestnanci majú mimoriadne cenné zručnosti a budú tak žiadanou posilou pre každého zamestnávateľa,“ povedal Hoppe.

Bol najväčším zamestnávateľom

G+D Mobile Security je globálna spoločnosť poskytujúca mobilné bezpečnostné technológie so sídlom v nemeckom Mníchove. Spoločnosť je súčasťou skupiny Giesecke & Devrient, ktorá má približne 5800 zamestnancov. Vo fiškálnom roku 2016 dosiahla tržby vo výške približne 860 miliónov eur.

V Nitre pôsobí spoločnosť od roku 2005 a ešte pred pár rokmi patril tento výrobca bankomatových kariet, dokladov totožnosti a kariet pre GSM služby k najväčším zamestnávateľom v priemyselnom parku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok