Zima prichádza naplno, sneh by mal pokryť aj hlavné mesto

TA3 TASR
28.11.2017 13:59

Bratislavu by mal pokryť sneh - ak aj nie v najbližších hodinách, tak na konci pracovného týždňa už veľmi pravdepodobne. Predpokladajú to meteorológovia, ktorí na Facebooku informovali o tom, že na Slovensko prichádzajú výdatnejšie zrážky. Na strednom Slovensku môže podľa nich nasnežiť až 40 centimetrov snehu.

Zima prichádza naplno, sneh by mal pokryť aj hlavné mesto
SITA/Jana Birošová

Slovensko zasiahne v stredu 29. novembra vlna sneženia. Upozornil na to Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal výstrahu prvého, najnižšieho stupňa. Platí pre celé Slovensko s výnimkou krajného juhovýchodu. Snehové zrážky potrvajú až do štvrtka 30.11. večera.

Snehová pokrývka by sa do štvrtka mala vytvoriť na väčšine západného a stredného Slovenska, ale bude ešte stále chýbať vo veľkej časti Podunajskej a Záhorskej nížiny, predpokladá SHMÚ s tým, že tu by mal dážď v prvej polovici noci na štvrtok ešte len prechádzať do sneženia.

"V piatok ráno by už mala byť situácia iná. Snehová pokrývka by mala byť už aj v Podunajskej nížine (zväčša 2 až 10 cm) + na juhu stredného Slovenska (zväčša 5 až 15 cm), ale Východoslovenská nížina by mala byť takmer celá bez snehu,"
dodávajú meteorológovia.

Na strednom Slovensku sa má rozosnežiť už v stredu napoludnie, pričom tu môže napadnúť 10 až 40 centimetrov snehu. Na západe krajiny začne snežiť v stredu večer, meteorológovia očakávajú, že tu spadne 5 až 15 centimetrov snehu. Na východnom Slovensku môže od stredy večera napadnúť 10 až 30 centimetrov snehu. "Je veľmi pravdepodobné, že vo štvrtok ráno a tiež aj v piatok ráno bude bielo miestami aj na juhu našej krajiny, a to aj v polohách pod 250 m nad morom," uzatvárajú meteorológovia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok