Vypočuli mužov, ktorí mali vyvolať paniku v Londýne

TA3 TASR
25.11.2017 11:26

Britská polícia vypočula dvoch mužov v súvislosti s hromadnou panikou, ktorá vypukla v rušnej oblasti v centre Londýna. Policajti v piatok podvečer preverovali správy o údajnej streľbe na ulici Oxford Street a priľahlej stanici metra Oxford Circus.

Vypočuli mužov, ktorí mali vyvolať paniku v Londýne
SITA/AP

Napriek dôkladnej prehliadke stanice a jej okolia polícia nijaké stopy po výstreloch alebo prípadných obetiach nenašli. Fámy o streľbe vyvolali okolo 16.30 h miestneho času (17.30 h SEČ) paniku medzi nakupujúcimi a turistami na časti Oxford Street a cestujúcimi metra, ktorí vybiehali na ulicu a snažili sa ukryť v okolitých budovách.

Počas policajného zásahu boli preventívne uzavreté a evakuované dve susedné stanice metra, Oxford Circus a Bond Street. Polícia preventívne reagovala tak, "ako keby incident súvisel s terorizmom", čo sa však napokon nepotvrdilo. Podľa jej zistení paniku spôsobila hádka medzi dvoma mužmi na nástupišti Oxford Circus. Falošné správy o údajnej streľbe sa okamžite rozšírili prostredníctvom sociálnych sietí.

Vyšetrovatelia zverejnili zábery oboch mužov z bezpečnostných kamier a vyhlásili, že by ich radi vypočuli. Apelovali tiež na svedkov incidentu, ku ktorému došlo počas rušného čierneho piatka, keď bolo v uliciach veľa nakupujúcich, aby poskytli o celej udalosti podrobnejšie informácie.

Obaja muži vo veku 21 a 40 rokov sa napokon dobrovoľne prihlásili na polícii a boli podrobení výsluchu. Ich totožnosť nebola zverejnená, ani voči nim neboli vznesené žiadne obvinenia, napísala agentúra AP. V dôsledku hromadnej paniky bolo hospitalizovaných osem ľudí s ľahšími zraneniami.

Ďalšiu osobu previezli so zraneniami nôh na nemocničné oddelenie, kde sa liečia ťažšie úrazy. Priamo na mieste zdravotníci ošetrili sedem ľudí. V Londýne došlo tento rok už ku niekoľkým teroristickým útokom, čo medzi miestnymi obyvateľmi zvyšuje náchylnosť k panike. V Británii v súčasnosti platí druhý najvyšší stupeň teroristického ohrozenia, čo znamená vysokú pravdepodobnosť útokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok