Odpálili bomby a strieľali do ľudí. Útok v Egypte má vyše 235 obetí

TA3 TASR ČTK
24.11.2017 13:53

Najmenej 235 mŕtvych a 109 zranených si vyžiadal útok, ku ktorému došlo na severe egyptského polostrova Sinaj, kde zatiaľ neznámi páchatelia odpálili výbušné zariadenia a spustili paľbu na veriacich pri šiitskej mešite.

Útok sa odohral v meste Bir al-Abd vzdialenom približne 40 kilometrov od Aríšu, ktorý je metropolou provincie Severný Sinaj. Miestne úrady z útoku podozrievajú odnož extrémistickej organizácie Islamský štát.

K výbuchom došlo počas poludňajších modlitieb, na čo začali útočníci zo štyroch terénnych áut strieľať do ľudí opúšťajúcich mešitu. Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií strieľali dokonca aj po autách záchrannej služby. V súvislosti s útokom na mešitu egyptské úrady vyhlásili trojdňový štátny smútok. Sústrasť pozostalým po obetiach útoku vyjadril aj Izrael.

"Nastal čas medzinárodnej jednoty v boji proti terorizmu bez ohľadu na to, kde sa prejaví: v Rusku, Európe, USA, Izraeli či arabskom svete - terorizmus sa týka nás všetkých, preto musíme byť v boji proti nemu jednotní," povedal na margo najnovšieho teroristického útoku izraelský minister školstva Naftali Bennett.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok