Zomrel idol tínedžeriek a tvár The Partridge Family

TA3 TASR
22.11.2017 15:59

Americký spevák a herec David Cassidy, ktorý patril medzi idoly tínedžeriek v 70. rokoch 20. storočia, zomrel v utorok miestneho času v kruhu rodiny v nemocnici vo Fort Lauderdale v štáte Florida vo veku 67 rokov.

Zomrel idol tínedžeriek a tvár The Partridge Family
SITA/AP

Rodák z New Yorku vo februári informoval, že trpí demenciou. Rozhodol sa preto ukončiť koncertnú dráhu a sústrediť sa na vlastné zdravie a súkromný život. Stalo sa tak po koncerte v Agoura Mills, keď mu vypadával text piesní, zakopával na pódiu a takmer spadol. V uplynulých dňoch previezli umelca do nemocnice so symptómami zlyhávania orgánov.

David Cassidy bol tvárou televízneho seriálu The Partridge Family, rovnomenná hudobná formácia napokon vydala osem albumov. Nahral i päť sólových albumov, z ktorých sa predalo celkove viac ako 30 miliónov kusov.

Náhla veľká popularita však poznamenala ďalší život Cassidyho, ktorý dlhodobo bojoval so závislosťou od alkoholu i drog, absolvoval viacero terapií a dostal sa i do stretu so zákonom, keď riadil motorové vozidlo v podnapitom stave. Spevák však napriek tomu až do 90. rokov koncertoval pred hľadiskami koncertných siení zaplnenými do posledného miesta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok