Pavol Rusko je na slobode, súd však určil viaceré obmedzenia

TA3 TASR SITA
21.11.2017 14:05

Niekdajší mediálny magnát a exminister Pavol Rusko je po takmer mesiaci vo väzbe opäť na slobode. Súd, ktorý ho prepustil na slobodu, mu však uložil viaceré obmedzenia. Rusko pri odchode z bratislavského ústavu na výkon väzby uviedol, že všetky obvinenia voči nemu sú klamstvá.

Zákaz vycestovať

Bratislavský krajský súd prepustil Pavla Ruska z väzby. Exminister hospodárstva a bývalý riaditeľ súkromnej televízie bol vo väzbe od 23. októbra - zadržali ho v bratislavskom obchodnom centre.

Ako novinárom povedal hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak, väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Zároveň má obvinený zákaz vycestovať z územia Slovenska a musí odovzdať cestovný pas. Monitorovaný má byť tiež elektronickým zariadením. Rusko opustil brány ústavu na výkon väzby krátko pred 16. hodinou v sprievode svojho obhajcu Mareka Paru.

Rusko hovorí o lžiach a klamstvách

"To, čo tvrdí sú klamstvá, výmysly a absolútne lži. Nič také som neurobil, nič také sa nestalo. Verím, že toto vyšetrovanie prinesie odpoveď nielen na otázku, že s tým nemám nič spoločné, ale najmä, kto si celú túto kauzu vymyslel," povedal na margo vyjadrení ďalších obvinených v tejto kauze.

Podľa jeho slov chce ísť teraz domov, zvítať sa s rodinou a zavolať deťom. "My vítame rozhodnutie o prepustení na slobodu," povedal Ruskov obhajca Marek Para. "Každého klienta vedieme k tomu, aby dodržal akékoľvek podmienky, ktoré určí súd," uviedol. Svojho klienta označil za inteligentného človeka, aby obmedzenia určené súdom dodržiaval. "Ja na to budem vplývať tým spôsobom, že si s ním prejdem rozhodnutie a vysvetlím mu všetky podmienky a všetky možné následky," dodal na margo rozhodnutia Krajského súdu v Bratislave.

Bývalý minister hospodárstva Rusko je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest. Okrem Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a práve Mikuláš Černák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok