PR správa

Black Friday 2017 - výpredaj kávovarov, televízorov a vysávačov

PR
20.11.2017 12:39

A je to tu! Po roku opäť nastal čas vianočného šialenstva. Tento rok pripadol Čierny piatok na 24. Novembra. Počas prezerania výpredajových cien si zrazu všetci naplno uvedomíme, že Vianoce sú na dosah a že už naozaj nie je na čo čakať.

Black Friday 2017 - výpredaj kávovarov, televízorov a vysávačov

V tento magický deň sa obracia karta a  obchody sa doslova predbiehajú v zlacňovaní svojej ponuky. Je to overený spôsob boja  o nového zákazníka. Nevyužiť túto príležitosť, ktorá trvá iba pár hodín, by bola naozaj škoda.

Alza.sk, Mall aj Hej.sk

Do akcie Black Friday sa každoročne zapájajú najmä veľký predajcovia. Je to pre nich spôsob, ako osloviť zástupy nových zákazníkov, zároveň sa však zbaviť aj  takzvaných "ležiakov". Ide o produkty z predchádzajúcej sezóny, ktoré boli v rebríčku predajnosti vystriedané novšími modelmi.

Ide síce o kvalitný, no menej populárny tovar. Zákazník  tak získa kvalitný výrobok s plnou zárukou za oveľa lepšie ceny. Obe zúčastnené strany sú spokojné.

Niektoré obchody (ako napríklad  Alza.sk) ponúkajú v tento deň špeciálne zľavové kódy. Aj vďaka nim sa dá ušetriť ďalších pár EUR navyše.

Nenechajte sa nachytať

Black Friday prináša ohromné množstvo zliav,  predajcovia sa však spoliehajú aj na to, že zákazník nakúpi pod tlakom. Množstvo eshopov vám pri produkte zobrazí grafiku s online odpočítavaním času, ktorý vás sekundu po sekunde približuje k momentu ukončenia akcie.

Viacerí z nás v takomto momente nekonajú racionálne. Jediné, čo nás zaujíma je nákup produktu s nálepkou -50%. Zabúdame na porovnávanie a návštevy kamenných predajní. Láka nás vidina výhodného nákupu za zlomok pôvodnej ceny.

A to je chyba! Predajcovia využívajú viaceré triky. Najčastejšie ide o zámerné zavádzanie o počte kusov tovaru skladom, ale aj umelé zvyšovanie pôvodných cien tovarov. Možno ste už rozmýšľali nad tým ako je možné, že sa tovar predáva o polovicu lacnejšie. Už to viete a túto informáciu preto môžete zúročiť vo svoj prospech.

Aké je riešenie? Nakupovať s chladnou hlavou a porovnávať ceny produktov v rôznych eshopoch. Vhod príde aj cenový porovnávač heureka.sk.

10 tipov, ako využiť Black Friday

Nakupovať počas Čierneho piatku sa však oplatí aj napriek vyššie popísaným trikom, ktoré každoročne opantajú desiatky z nás. Výhodnejšie ceny možno pozorovať na menších produktoch a lacných spotrebičoch. Predajca si totiž nemôže dovoliť zo dňa na deň zvýšiť ceny o niekoľko desiatok až stoviek EUR.

Nik z nás by totiž neuveril tomu, že varná kanvica za 19 EUR stála pôvodne viac než 60 EUR. V tento deň sa preto oplatí kúpiť darčeky pre celú rodinu – kávovar, kuchynský robot, sušičku potravín alebo multifunkčný hrniec pre maminu, smoothie mixér, depilátor či kefku na čistenie tváre pre sestru a holiaci strojček, zastrihávač alebo elektrickú zubnú kefku pre ocina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok