Zomrel vrah Manson. Stál za tragédiou režiséra Polanského

TA3 ČTK
20.11.2017 07:29

Masový vrah Charles Manson, ktorý si desaťročia odpykával doživotný trest, zomrel. Oznámila to hovorkyňa väzenských úradov, ktorá uviedla, že išlo o prirodzenú smrť. Manson sa stal neslávne známym po tom, ako spolu so svojou sektou povraždil niekoľko ľudí, vrátane tehotnej manželky režiséra Romana Polanského.

Podľa úradov zomrel Manson v nemocnici. Už nejaký čas trpel bližšie nespresnenými zdravotnými problémami, kvôli ktorým bol pred časom hospitalizovaný. Noviny Lost Angeles Times a ďalšie médiá začiatkom tohto roku napísali, že má problémy so srdcom, zatiaľ čo iné médiá informovali o problémoch tráviaceho traktu.

Manson a jeho skupina prevažne mladých žien, známa ako "Mansonova rodina", povraždili v priebehu dvoch dní v auguste 1969 v Los Angeles sedem ľudí, vrátane herečky Sharon Tateovej, manželky režiséra Romana Polanského. Tateová mala vtedy 26 rokov a bola v ôsmom mesiaci tehotenstva, keď ju Mansonoví nasledovníci dobodali. Tento brutálny masaker otriasol verejnosťou nielen v USA. Okrem tohto zločinu bol Manson odsúdený aj v súvilosti s ďalšími dvoma vraždami.

Manson bol vo väzení od roku 1971 a súd dvanásťkrát zmenil jeho žiadosť o predčasné prepustenie. Spolu s ním boli doživotne odsúdení štyria jeho stúpenci - tri ženy a jeden muž.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok