Politici prezradili, ako si pripomenú udalosti Novembra '89

TA3 TASR
16.11.2017 09:54

Niektorí budú na námestiach, niektorí na summite, iní si udalosti pripomínajú "každou aktivitou". Pozrite sa, čo budú slovenskí politici robiť počas 17. novembra, v deň výročia Nežnej revolúcie z roku 1989.

Politici prezradili, ako si pripomenú udalosti Novembra '89
TASR

Politici si aj tento rok pripomenú udalosti Novembra '89. Na Nežnú revolúciu budú spomínať rôzne. Prezident Andrej Kiska sa stretne s nemeckým prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom a uctí si obete komunizmu. Podobný program má aj predseda národnej rady Andrej Danko.

Opozícia sa v piatok 17. novembra chystá na Námestie SNP v Bratislave. Predstavitelia Mosta-Híd tam už vo štvrtok prídu k buste Jána Langoša, v piatok sa chystajú k vedeckej knižnici v Košiciach. Premiér Robert Fico strávi štátny sviatok na sociálnom summite Európskej únie vo Švédsku, kde by mali európski lídri hovoriť o sociálnych právach a pracovných podmienkach v Únii.

Opoziční politici si s ľuďmi na Námestí SNP pripomenú začiatok slobody na Slovensku. "Cieľom podujatia je taktiež pripomenúť si, že boj za slobodu sa nikdy nekončí," píše v oznámení OĽaNO. Účasť na námestí avizuje aj KDH. SaS si novembrové udalosti pripomenie premietaním filmu Eštebák. Deň boja za slobodu a demokraciu považuje za jeden z najdôležitejších štátnych sviatkov na Slovensku. Nežnú revolúciu si pripomenie aj SMK.

Hnutie Sme rodina si odkaz Novembra '89 nepripomína jednorazovo v jeden deň. "Pripomíname si ho každou našou aktivitou, ktorá tieto jeho očakávania napĺňa," uviedlo hnutie, podľa ktorého bol 17. november a rok 1989 rokom očakávaní. Mnohé sa však podľa hnutia nenaplnili. Sme rodina vyzdvihuje, že vďaka Novembru '89 môžeme slobodne voliť. Upozorňuje však na to, že politici zneužili dôveru voličov v úprimné konanie a dnes ich klamú a okrádajú. "Jednoznačne sa treba vrátiť k očakávaniam 17. novembra 1989," doplnilo hnutie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok