Na severe Slovenska zastavili nákladné vozidlá plné migrantov

TA3 TASR
14.11.2017 11:19

Polícii sa podarilo zadržať dva nákladiaky, v ktorých sa tiesnilo takmer 80 migrantov. Tí sa chceli cez Slovensko dostať na vytúžený západ. Jednosmerný lístok ich stál okolo 500 eur na osobu.

Migranti z Iraku, Iránu aj Sýrie

„Dňa 14.11.2017 o 00.30 h policajti v mestskej časti Budatín na Námestí hrdinov v smere do Žiliny zastavili dve za sebou idúce nákladné vozidlá. Vodičov z Turecka vyzvali, aby otvorili prívesy, zároveň prizvali aj kolegov z finančnej správy, keďže kamióny boli zaplombované. Po otvorení zistili, že okrem tovaru sa vo vozidlách vezie aj 78 mužov, žien a detí irackej, iránskej a sýrskej národnosti,“ povedala Baloghová.

Prevážali ich v dvoch kamiónoch

Podľa polície v prvom kamióne sedelo, ležalo aj čupelo 44 osôb a v druhom strážcovia zákona narátali 34 osôb. Podľa prvotných informácií mali byť cudzinci naložení v Rumunsku a ich cesta mala viesť cez Maďarsko a Slovensko do Nemecka. Cena "jednosmerného lístka" sa mala pohybovať v sume približne 500 eur.

Policajti všetkých cudzincov postupne predviedli na oddelenie cudzineckej polície.

„Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície už začal trestné stíhanie pre zločin prevádzačstva,“ dodala Baloghová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok