Americké tenistky ovládli po dlhých 17 rokoch Pohár federácie

TA3 TASR
12.11.2017 21:26

Americké tenistky sa stali víťazkami Pohára federácie, keď vo finále v Minsku zvíťazili nad domácimi Bieloruskami 3:2. Američanky získali už svoju osemnástu trofej, prvú po 17-tich rokoch.

Jednoznačný triumf Vandewegheovej

Druhý bod pre USA po vyrovnanom prvom dni získala v nedeľu Coco Vandewegheová, ktorá si v súboji tímových jednotiek poradila s Arynou Sobolenkovou v dvoch setoch za 90 minút 7:6 (5), 6:1. V druhom nedeľňajšom singli Alexandra Sasnovičová zdolala Sloane Stephensovú v troch setoch 4:6, 6:1, 8:6 a udržala domáce v hre o trofej, no záverečná štvorhra dopadla lepšie pre hostky. Shelby Rogersová s Vandewegheovou zdolali pár Sobolenková, Sasnovičová v dvoch setoch 6:3, 7:6 (3).

V nedeľňajšej úvodnej dvojhre vo vypredanej aréne Čižovka si držali hráčky v prvom sete servis až do 11. gemu, v ktorom zlomila Vandewegheová súperkino podanie a viedla 6:5. Sobolenková však vzápätí vrátila Američanke požičané a set tak dospel do tajbrejku, ktorý vyhrala Vandewegheová 7:5. Druhý set bol už jasne v réžii semifinalistky US Open, ktorá dvakrát vzala súperke servis a napokon triumfovala jednoznačne 6:1.

 

stephens_7f000001-ae72-90d6.jpg

Stephensovej ťažký zápas

Stephensová v treťom geme prelomila súperkino podanie a keďže sama neomylne podávala, získala prvý set vo svoj prospech v pomere 6:4. V druhom dejstve sa garde obrátilo, Američanka pri svojom servise až dvakrát zaváhala a podľahla 1:6. Dôležitý moment rozhodujúceho tretieho setu prišiel v šiestej hre, v ktorej Stephensová "brejkla" súperku.

Viedla 4:2 i 5:3 a podávala tak na víťazstvo v zápase, ale situáciu nezvládla a umožnila Sasnovičovej zmazať brejk. Bieloruska za stavu 6:5 mala možnosť pri vlastnom podaní ukončiť zápas, ale nepodarilo sa jej to. Koncovku tretieho setu však predsa len zvládla lepšie a udržala nádej pre Bielorusko, ktoré však v rozhodujúcej štvorhre ťahalo za kratší koniec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok