Trump verí spravodajským službám USA, ale aj Putinovi

TA3
12.11.2017 09:42

Americký prezident Donald Trump po vlne kritiky vyhlásil, že verí spravodajským službám Spojených štátov, ktoré obviňujú Rusko zo zásahov do minuloročných prezidentských volieb. Ešte včera pritom vyjadril dôveru aj prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorý ovplyvňovanie americkej politiky odmieta.

Napätie pretrváva

"Zakaždým, keď ma stretne, povie 'Nespravil som to', a ja mu naozaj verím, že to tak aj myslí," uviedol Trump pre novinárov na palube prezidentského špeciálu Air Force One smerujúceho do vietnamského hlavného mesta Hanoj. Trump sa tam presunul z mesta Danag, kde sa konal summit Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce.

Trump a Putin sa v Danangu zvítali popri zmienenom fóre, avšak oficiálne samostatné stretnutie prezidentov Spojených štátov a Ruska sa počas summitu APEC vo Vietname napriek očakávaniam neuskutočnilo.

Putin vyhlásil, že neuskutočnenie oficiálneho stretnutia s prezidentom USA Donaldom Trumpom na danom ekonomickom summite je odrazom toho, že medzi oboma ich krajinami stále pretrváva napätie.


Vyšetrujú spoluprácu Trumpovho tímu a Kremľa

Ústredná spravodajská služba medzitým pre americké médiá vydala stanovisko, že riaditeľ CIA Mike Pompeo "stojí a vždy stál" pri záveroch amerických tajných služieb, ktoré tvrdia, že ruské úrady nariadili hackerské útoky proti americkým politikom a iným orgánom spojeným s vlaňajšími voľbami.

Špeciálny prokurátor Robert Mueller vyšetruje, či v súvislosti s údajným zasahovaním nedošlo i k spolupráci medzi Trumpovým tímom a Kremľom. Republikánsky senátor John McCain vyhlásil, že domnievať sa, že Putinovi nejde o americké záujmy, je naivné a riskantné pre bezpečnosť USA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok