PR správa

Volvo predstavilo nové XC40 na Slovensku

PR
10.11.2017 17:30

Najnovší model značky Volvo v najnovšom a najmodernejšom showroome.

Volvo predstavilo nové XC40 na Slovensku

Týmto spojením predstavila spoločnosť TOP Auto Slovakia,a.s., autorizovaný importér značky Volvo na Slovensku, v showroome dealerstva TOP Auto Bratislava, a.s. na bratislavských Boroch prvý krát najnovší prírastok do portfólia švédskej automobilky – nové kompaktné SUV Volvo XC40.

Model XC40 predstavuje pre automobilku Volvo vstup do nového segmentu malých mestských SUV, ktoré sú čoraz obľúbenejšou alternatívou pre dynamických moderných zákazníkov jazdiacich predovšetkým v mestskom prostredí. Nový model technologicky nadväzuje na svojich väčších súrodencov z radu 90. a 60., no prináša inovácie, ktoré doteraz Volvo vo svojich modeloch neponúkalo.

O modeli Volvo XC40

Model XC40 otvoril spoločnosti Volvo Cars nové svety a dal jej dizajnérom slobodu vytvoriť vozidlo oplývajúce dynamikou, individuálnosťou a hravosťou, ktoré dnes v triede malých prémiových SUV chýba.

XC40 ponúka širšiu a hravejšiu paletu farieb a dokáže vyjadriť individuálnu osobnosť jednotlivých vodičov. Stáva sa tak najexpresívnejším modelom v portfóliu značky Volvo.

V exteriéri je na výber široké spektrum možných farebných kombinácií od nemetalických jednofarebných motívov až po dvojfarebné verzie.

Nové farebné možnosti v interiéri modelu XC40 zahŕňajú koberčeky oranžovej farby Lava Orange, červené čalúnenie Oxide Red a celý rad nových a osobitých obkladov a materiálov.

Interiér modelu XC40 ponúka inovatívny prístup k riešeniu vnútorných úložných priestorov. Novinkou sú vylepšené úložné priestory vo dverách. Z dverí konštruktéri presunuli reproduktory a vyvinuli svetovú novinku – vzduchom vetraný doplnkový basový reproduktor (subwoofer) upevnený na palubnej doske, čím vznikol vo dverách dostatočný priestor na prenosný počítač a tablet alebo na niekoľko fliaš s vodou.

Volvo XC40 je vyvinuté v súlade s potrebami moderného života v meste a jeho cieľom je zabezpečiť, aby každodenné dochádzanie do mesta prinášalo vodičom menej stresu a viac potešenia. Vodiči vozidiel z tohto segmentu sa odteraz budú môcť spoľahnúť na oceňované technológie bezpečnosti, konektivity a informačno-zábavných systémov, ktoré sú známe z uznávaných nových vozidiel Volvo radu 90 a 60.

Nový model XC40 je prvým automobilom značky Volvo na trhu, ktorý je postavený na platforme jej novej kompaktnej modulárnej architektúry CMA.

K bezpečnostným a asistenčným technológiám, ktoré ponúka model XC40, patrí poloautonómny systém riadenia Pilot Assist od spoločnosti Volvo, najnovšia generácia systému automatického brzdenia v meste City Safety, ochrana pred zídením vozidla z cesty a systém zmierňovania nárazov, systém upozornenia na križujúce vozidlá s funkciou automatického brzdenia a kamera s rozsahom 360°, ktorá pomáha vodičom vmanévrovať vozidlo do stiesneného parkovacieho priestoru. Vďaka týmto a ďalším technológiám je model XC40 jedným z najlepšie vybavených malých luxusných SUV.

Aj keď východiskovým bodom každého nového vozidla značky Volvo sú najpokročilejšie bezpečnostné a asistenčné systémy, nový model XC40 okrem toho využíva aj výhody vysokej úrovne bezpečnosti a ponuky informačno-zábavných funkcií, ktoré možno nájsť u jeho väčších kolegov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok