V Ruskovom prípade prehovoril aj kontroverzný podnikateľ Kočner

TA3 TASR
10.11.2017 09:50

V prípade obvineného exministra a bývalého riaditeľa súkromnej televízie Pavla Ruska a ďalších troch obvinených prišiel vypovedať pred policajného vyšetrovateľa ako svedok kontroverzný podnikateľ Marián Kočner. Kočnera zviditeľnili najmä konflikty s Ruskom na konci 90. rokov, ktoré súviseli s bojom o Markízu.

Hovoril, ako vnímal udalosti

Kočner neprišiel do budovy Prezídia Policajného zboru hlavným vchodom a vyhol sa tak čakajúcim novinárom. Na úkon pred policajného vyšetrovateľa sa však dostavil a pred vyšetrovateľom strávil viac ako hodinu.

„Vypovedal, podal svedeckú výpoveď, všetko je zaznamenané,“ povedal Ruskov obhajca Marek Para. Podľa jeho slov Kočner vypovedal všeobecne ku vzťahu k všetkým osobám a k rokom 1997 a 1998 tak, ako „vnímal zo svojho pohľadu tie udalosti, ktoré sa stali.“ „K obsahu tej výpovedi by som sa nerád vyjadroval, ešte by som rád počkal na nasledujúce výpovede pani poškodenej a pravdepodobne aj môjho klienta a tým sa ukončí nejaká prvá fáza tých výpovedí a potom bude možné trochu bližšie ich hodnotiť,“ doplnil obhajca.

V prípade exministra hospodárstva Pavla Ruska a ďalších troch obvinených už vypovedali ako svedkovia napríklad Ján Kán, bývalý blízky človek bosa Mikuláša Černáka, bývalá manželka Pavla Ruska – Viera, prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik či bývalá blízka spolupracovníčka expremiéra Vladimíra Mečiara Anna Nagyová.

Obvinený Rusko je po rozhodnutí okresného súdu momentálne vo väzbe. Voči jeho rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave. Obhajca obvineného exministra uviedol, že sa s Ruskom stretáva „skoro na dennej báze“.

Obvinení Černák, Lališ aj Kaštan

„Je skutočne veľmi inteligentný človek a dokáže vyhodnotiť tú situáciu takú, aká je, ktorej treba čeliť. Nie je to príjemná situácia, ale veľmi racionálne a veľmi pokojne ju znáša,“ odpovedal na otázku ohľadom pobytu Pavla Ruska vo výkone väzby.

Bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest. Okrem Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a práve Mikuláš Černák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok