O Ruskovi prehovorila exmanželka aj Černákova pravá ruka

TA3 TASR
9.11.2017 12:25

V prípade niekdajšieho mediálneho magnáta Pavla Ruska, ktorý si mal pred 20 rokmi objednať vraždu svojej spoločníčky, prehovorili ďalšie známe mená. Okrem jeho bývalej manželky Viery vypovedal ako svedok aj Ján Kán - niekdajšia pravá ruka "bossa všetkých bossov".

O Ruskovi prehovorila exmanželka aj Černákova pravá ruka
SITA/Diana Černáková

V prípade obvineného exministra a bývalého riaditeľa televízie Ruska a ďalších troch obvinených pred policajným vyšetrovateľom vypovedal ako svedok Ján Kán, ktorý bol v minulosti blízkym človekom banskobystrického bossa Mikuláša Černáka. Kán strávil pred policajným vyšetrovateľom necelú hodinu. S médiami však nekomunikoval. „Ďakujem, nebudem vám odpovedať,“ povedal a nastúpil do pristaveného čierneho Mercedesu.

Kán, ktorý v tomto prípade figuruje ako svedok, je sám obvinený v inej kauze únosu a vraždy poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka. Stíhaný je na slobode. Ako ďalší svedok v tejto veci prišla vo štvrtok na políciu bývalá manželka exministra Ruska, Viera. "Ja osobne nie," odpovedala na otázku, či sa ona sama niekedy stretla s obvineným Mikulášom Černákom.

Bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest. Okrem Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a práve Mikuláš Černák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok