Zomrela legendárna Ribana z Winnetoua, hrala aj v bondovke

TA3 ČTK
8.11.2017 20:16

Vo veku 79 rokov zomrela nemecká herečka Karin Dorová. Známa je stvárnením indiánskeho dievčaťa Ribany vo filme Winnetou - Červený džentlmen alebo agentky Helgy Brandtovej v bondovke Žiješ len dvakrát. Ako prvý o úmrtí informoval denník Bild s odvolaním sa na syna herečky, ktorá údajne zomrela v zariadení opatrovateľskej služby.

Zomrela legendárna Ribana z Winnetoua, hrala aj v bondovke
ČTK

Dorová sa vraj úplne nezotavila z minuloročného ťažkého pádu. Herečka, vlastným menom Käthe Rose Derrová, bola jedinou nemeckou Bond girl. Práve vo filme Žiješ len dvakrát z roku 1967 so Seanom Connerym v roli agenta 007 Jamesa Bonda dosiahla medzinárodnú popularitu. Dostala však aj rolu Kubánky v špionážnom trileri Topaz od Alfreda Hitchcocka z roku 1969.

Slováci však Dorovú poznajú z troch filmových mayoviek. Bola slečnou Ellen vo filme Poklad na Striebornom jazere, Indiánkou Ribanou vo filme Winnetou - Červený džentlmen a slečnou Mabel vo filme Winnetou a Old Shatterhand v Údolí smrti.

Podľa denníka Bild Dorová minulý rok spadla v severnom Taliansku na chodníku a 15 minút bola v bezvedomí. Z nemocnice, kde lekári údajne nerozpoznali jej ťažké zranenia na hlave, bola prepustená a dokonca hrala v mníchovskom divadle Komödie im Bayerischen Hof. Neskôr sa ale jej stav zhoršil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok