TB P. Žigu a A. Leontieva o odmene za Gabčíkovo

TA3
7.11.2017 18:48

Štátna spoločnosť MH Manažment zaplatí faktúru advokátovi Radomírovi Bžánovi za víťazstvo v arbitráži o Vodnú elektráreň Gabčíkovo s výhradou. Následne ho bude žalovať. Dôvodom je právna analýza, podľa ktorej mohlo pri podpise a zverejnení zmluvy medzi Fondom národného majetku a advokátskou kanceláriou v roku 2015 dôjsť k pochybeniu.

Stanovisko advokátskej kancelárie JUDr. Radomír Bžán, s.r.o.

Vyjadrenia ministra hospodárstva berieme na vedomie

Výhra v arbitráži nielenže zachránila pre Slovenskú republiku viac ako 700 miliónov eur, ale v právnom vyjadrení predstavuje aj potvrdenie, že postup Slovenskej republiky v prípade prevzatia plnej kontroly nad Vodnou elektrárňou Gabčíkovo bol správny a najmä, že je nezvratný.

Slovenská republika týmto krokom po dlhých rokoch platnosti protiprávneho stavu, uviedla veci do právneho stavu. Výsledok arbitráže, ktorú sme pre MH Manažment vyhrali, tak definitívne potvrdil, že postup vlády Slovenskej republiky bol v tomto prípade správny, legálny a oprávnený.

Rozhodnutie Rozhodcovského súdu vo veci priznania výšky súdnych trov považujeme za dôsledok štvavej kampane, ktorá sa po našom víťazstve v arbitráži rozbehla. Na možnú hrozbu takéhoto výsledku sme – bohužiaľ bez úspechu - upozorňovali od začiatku tejto štvavej kampane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok