Kováčik mal sprostredkovať Ruskovi kontakt na Černáka, opäť vypovedal

TA3 TASR
7.11.2017 11:21

Niekdajší mediálny magnát a politik Pavol Rusko zostáva vo väzbe, kam ho priviedli obvinenia z toho, že si pred 20 rokmi objednal vraždu svojej spoločníčky. A to nie od hocikoho, ale priamo od "bossa bossov" Mikuláša Černáka. V tejto súvislosti opäť vypovedal šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, ktorý mu mal kontakt na bossa dohodiť.

Kováčik mal sprostredkovať Ruskovi kontakt na Černáka, opäť vypovedal
SITA

V prípade obvineného exministra a bývalého riaditeľa televízie Markíza Pavla Ruska a ďalších troch obvinených v utorok pred policajným vyšetrovateľom opätovne vypovedal ako svedok prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

„Bol som vypovedať na základe predvolania vyšetrovateľa. Opätovne som potvrdil skutočnosti, ktoré som už uviedol pri predchádzajúcej výpovedi z 9.10.,“ povedal Kováčik.     

Podľa medializovaných informácií mal vtedy okrem iného uviesť, že obvinenému Ruskovi na jeho žiadosť sprostredkoval kontakt na Mikuláša Černáka. Urobiť tak mal prostredníctvom ďalšieho obvineného v tejto veci Miloša Kaštana, ktorého mal poznať ešte zo školy v Banskej Bystrici.     

Bývalý minister hospodárstva Rusko je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Černáka, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest. Okrem Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Kaštan, sýkorovský boss Róbert Lališ alias Kýbel a práve Černák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok