Fico reagoval na voľby, je odhodlaný pokračovať ďalej

TA3 SITA
6.11.2017 14:49

Premiér Robert Fico je odhodlaný pokračovať aj po prehre jeho strany v regionálnych voľbách. Zdá sa, že problém nie je v predsedovi, komentoval výsledky krajský šéf Smeru.

Fico reagoval na voľby, je odhodlaný pokračovať ďalej
SITA

Výrazne menej poslancov ako naposledy

Vyjadril to údajne pred koaličnými partnermi na rokovaní Koaličnej rady. Zároveň však podľa informácií agentúry SITA neskrýval nespokojnosť s ľuďmi v jeho okolí a s regionálnymi štruktúrami.

Smer v sobotňajších voľbách neuspel, prišiel o funkcie predsedov samosprávnych krajov v Žiline, Košiciach a Prešove. Aj keď získal najväčší počet regionálnych poslancov zo všetkých kandidujúcich strán, je ich výrazne menej ako mal v uplynulom volebnom období.


Podmanický: Problém nebude vo Ficovi

V Smere si podľa žilinského krajského predsedu Jána Podmanického musia nastoliť otázku, prečo napriek tomu, že Robert Fico je úspešný a talentovaný politik, ktorý nemá na Slovensku alternatívu, si Smer nedokázal udržať pozície. „Zdá sa, že problém nie je vo Ficovi, ale vo viacerých funkcionároch strany, ktorí miesto získavania bodov Smer oslabujú. Ak chceme využiť obrovský potenciál vo Ficovi, musíme prikročiť k personálnym zmenám na všetkých úrovniach,“ vyhlásil Podmanický.

V sobotňajších voľbách v Žilinskom kraji neuspel v súboji o post predsedu samosprávneho kraja kandidát Smeru Juraj Blanár. „Kandidoval som za poslanca regionálneho parlamentu vo volebnom obvode Čadca, kde Blanára volila drvivá väčšina ľudí. Som presvedčený, že neúspechy niektorých kandidátov neboli spôsobené ich zlyhaním, ale niektorých iných funkcionárov v Smere. Mali by sme si v pokoji vyhodnotiť, čo bol hlavný problém,“ uviedol Podmanický s tým, že ak vedenie strany usúdi, že on nesie zodpovednosť za výsledok v kraji, ponúkne funkciu krajského predsedu.

V sobotu neuspel v Košiciach vo voľbách Richard Raši, ktorý je aj krajským predsedom strany. „Myslím, že moju prehru spôsobila súhra viacerých faktorov: mobilizácia voličov protikandidáta, voľba proti strane Smer-SD a rolu zohrali aj košické témy, napríklad dopravné obmedzenia, hlučnosť a prašnosť počas modernizácie električkových tratí, ale aj zavedenie rezidentského parkovania,“ povedal Raši. V súvislosti s jeho pozíciou predsedu krajskej organizácie strany Smer-SD v Košickom kraji Raši povedal, že pokiaľ vedenie strany vyhodnotí jeho zodpovednosť, je pripravený odstúpiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok