Neofašizmus vieme poraziť najsilnejšími zbraňami, vyhlásil Kiska

TA3 TASR
6.11.2017 12:30

Andrej Kiska vidí výsledok volieb ako víťazstvo sebavedomých a porážku nových fašistov tými najsilnejšími zbraňami - slobodnými a demokratickými voľbami.

Boj nie je vyhratý

V sobotňajších voľbách do vyšších územných celkov vyhralo sebavedomé Slovensko. Extrémizmus a novodobý fašizmus vieme poraziť najsilnejšími zbraňami – slobodnými a demokratickými voľbami. Povedal to prezident Kiska vo svojom vyhlásení k voľbám počas pondelkovej návštevy Námestova.

„Hoci dostali extrémisti na frak, nesmieme poľaviť v súboji o charakter a srdce našej krajiny. Boj ešte nie je vyhratý,“ uviedol prezident. Ako zdôraznil, tento úspech nás nesmie uspať a musíme pokračovať v našej práci ďalej. Vyzdvihol tiež podporu Jána Luntera voličmi. „Ľudia z Banskej Bystrice sa spojili a ukázali tým, aké Slovensko naozaj chceme,“ vyhlásil.

Vo väčšine krajov volili zmenu

Vo väčšine samosprávnych krajov si podľa Kisku ľudia zvolili zmenu a ukázalo sa, že pokiaľ sa vo voľbách postavia skutočne kvalitní kandidáti, tak nič nie je dopredu dané. „Politický boj je veľmi otvorený a preto stále vyzývam ľudí, aby sa nebáli vstúpiť do politiky,“ uviedol. Podľa neho sú zmeny možné len vtedy, ak sa do nej zapoja čestní a schopní ľudia. „Musíme ukazovať občanom, že meníme našu krajinu a vieme o našich problémoch, a že o nich nielen hovoríme, ale ich aj riešime,“ uzavrel.

Prezident Andrej Kiska sa v pondelok dopoludnia v rámci svojho programu stretol s vedením mesta Námestovo a navštívil Gymnázium Antona Bernoláka. V popoludňajších hodinách jeho program pokračuje stretnutím so starostami združenia Babia hora, návštevou syrárne Ťapešovo a čučoriedkovej plantáže v obci Bobrov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok